Τα φίλτρα νερού κάτω πάγκου είναι εξαιρετικές συσκευές φίλτρανσης που τοποθετούνται κάτω από τον πάγκο της κουζίνας, χαρίζοντας σας πεντακάθαρο νερό με οικολογικό και οικονομικό τρόπο. Είναι ευέλικτα αφού σας δίνουν τη δυνατότητα να τα εγκαταστήσετε με 3 διαφορετικούς τρόπους ανάλογα με τις ανάγκες σας.

  1. Μπορείτε να εγκαταστήσετε φίλτρο νερού κάτω πάγκου με ξεχωριστό βρυσάκι μόνο για φιλτραρισμένο νερό. Με αυτόν τον τρόπο δεν ξοδεύετε το φίλτρο άσκοπα και κάνετε καλύτερη εξοικονόμηση. Επιπλέον, υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε βρυσάκια ώστε να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στο γούστο και στο design της κουζίνας σας. Ωστόσο, αυτή η σύνδεση είναι πιο δύσκολη σαν εγκατάσταση και απαιτεί να κάνετε τρύπα στον πάγκο της κουζίνας.
  2. Μπορείτε να συνδέσετε το φίλτρο νερού κάτω πάγκου απευθείας στη βρύση της κουζίνας με εύκολη και γρήγορη εγκατάσταση για να έχετε πάντα φιλτραρισμένο νερό όταν ανοίγετε τη βρύση στο κρύο. Ωστόσο, το μειονέκτημα της απευθείας σύνδεσης στη βρύση είναι πως τα φίλτρα ξοδεύονται πολύ πιο γρήγορα, αφού το τρεχούμενο νερό είναι συνεχώς φιλτραρισμένο, και επίσης δεν μπορείτε να βάλετε πολύ “στενά” φίλτρα γιατί θα μειωθεί αρκετά η ροή του νερού στη βρύση.
  3. Ο τρίτος τρόπος σύνδεσης είναι με τριόδη βρύση. Είναι μια πολύ εύκολη και γρήγορη εγκατάσταση που σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε ένα διακόπτη μόνο για φιλτραρισμένο νερό, ενώ ο άλλος διακόπτης λειτουργεί σαν κανονική βρύση κουζίνας για πλύσιμο πιάτων κτλ. Παρόλο που σας προσφέρει μεγάλη πρακτικότητα στη χρήση, η εγκατάσταση με τριόδη βρύση είναι η πιο ακριβή επιλογή από τις παραπάνω αφού θα πρέπει να αντικαταστήσετε την ήδη υπάρχουσα βρύση της κουζίνας σας.

Πως  Δουλεύουν Τα Φίλτρα Νερού Κάτω Πάγκου;

Στο εσωτερικό των φίλτρων νερού κάτω πάγκου τοποθετούνται ειδικά φίλτρα ενεργού άνθρακα, που είναι το βασικό μέσο φιλτραρίσματος και επεξεργασίας νερού. Είναι στην ουσία ένας ξυλάνθρακας που παράγεται από την πυρόλυση οργανικών υλικών φυτικής προέλευσης όπως το μπαμπού, το κουκούτσι ελιάς, το πριονίδι, την τύρφη κτλ. Ωστόσο, ο καλύτερος ενεργός άνθρακας προέρχεται από το κέλυφος της καρύδας αφού είναι ο πιο αποτελεσματικός, οικολογικός και φιλικός προς το περιβάλλον και γι’ αυτό χρησιμοποιείται στα φίλτρα νερού υψηλότερης ποιότητας.

Πως Δουλεύει Το Φίλτρο Ενεργού Άνθρακα;

Ο ενεργός άνθρακας είναι ένα 100% φυσικό προϊόν που μοιάζει σαν μια λεπτή, άοσμη, άγευστη και μη-τοξική μαύρη σκόνη με χαρακτηριστική πορώδη επιφάνεια, που έχει την ικανότητα να δεσμεύει διάφορες ουσίες που έρχονται σε επαφή μαζί του, είτε σε υγρή είτε σε αέρια μορφή, και πάντα σε ποσότητες εκπληκτικά πολλαπλάσιες από το βάρος του. Απλά αναλογιστείτε πως ένα ένα κυβικό εκατοστό ενεργού άνθρακα έχει το ίδιο εμβαδόν με μια επιφάνεια 50,000 τετραγωνικών μέτρων! Αυτή λοιπόν η σκόνη τοποθετείται σε ένα πλαστικό φυσίγγιο δημιουργώντας το φίλτρο νερού ενεργού άνθρακα που χρησιμοποιείται στις διάφορες συσκευές φίλτρανσης. Αυτή η σκόνη μπορεί επίσης να συμπιεστεί και να κολληθεί με ειδικά πολυμερή ώστε να δημιουργηθεί το φίλτρο συμπαγούς ενεργού άνθρακα. Όσο περισσότερο συμπιέζουμε τον ενεργό άνθρακα, τόσο πιο ισχυρό γίνεται το φίλτρο. Το φίλτρο ενεργού άνθρακα λοιπόν, λειτουργεί σαν ένα πολύ ισχυρό τείχος από το οποίο πρέπει να περάσει το νερό πριν καταλήξει στο ποτήρι μας. Καθώς το νερό αναγκάζεται να διαπεράσει το φίλτρο, φιλτράρεται από πλήθος βλαβερών ουσιών όπως το χλώριο, το χλωροφόρμιο, τα αιωρούμενα σωματίδια, τη σκουριά, τη λάσπη, τα βαρέα μέταλλα και πολλά άλλα. Εκτός όμως από την απομάκρυνση των βλαβερών ουσιών, βασικό χαρακτηριστικό του φίλτρου ενεργού άνθρακα είναι ότι αφαιρεί τελείως τη δυσάρεστη γεύση και οσμή που έχει το νερό του δικτύου.

Τι Φίλτρο Νερού Κάτω Πάγκου να Επιλέξω;

Ανάλογα με τις ανάγκες του νερού της περιοχής σας μπορείτε να επιλέξετε φίλτρα νερού κάτω πάγκου ενεργού άνθρακα με μονό, διπλό ή τριπλό φίλτρο αλλά και συνδυαστικά φίλτρα νερού με κεραμικό και ζεόλιθο. Σε κάθε περίπτωση, πριν κάνετε την αγορά σας επικοινωνήστε με τους ειδικούς της Primato για να συζητήσουμε τις ανάγκες σας ώστε να σας προτείνουμε το κατάλληλο σύστημα φίλτρανσης που θα δουλεύει για εσάς μέρα-νύχτα χαρίζοντας πεντακάθαρο και υγιεινό τρεχούμενο νερό.

Δείτε μία λίστα με διάφορα βίντεο στο youtube όπου σας δείχνουμε την εγκατάσταση των φίλτρων.

Λίγα λόγια για τον αρθρογράφο

Γιώργος Μαργιώλος - Primato Hellas

Ο Γιώργος Μαργιώλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης. Μιλάει άριστα την αγγλική γλώσσα και (όχι τόσο άριστα) την γερμανική.

Έχει εκτελέσει καθήκοντα Project Manager στο τμήμα Μάρκετινγκ της Avery Dennison – Fastener Division στην Αγγλία. Εκεί, το βασικό του project ήταν να επαναπροωθήσει τα προϊόντα της εταιρίας σε νέες εφαρμογές ώστε να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο ο κόσμος ήταν πιο εξοικειωμένος με τα φίλτρα νερού, του γεννήθηκε η αγάπη για τα φίλτρα νερού που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, μειώνουν τη χρήση πλαστικών εμφιαλωμένων μπουκαλιών και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Από το 2008 και μετά, έχει δημοσιεύσει πάνω από 300 άρθρα μοναδικού εκπαιδευτικού και ενημερωτικού περιεχομένου πάνω στα φίλτρα νερού και τις νέες τεχνολογίες επεξεργασίας νερού.

Κατά καιρούς, πανεπιστήμια και διδακτορικοί φοιτητές ζητούν να χρησιμοποιήσουν τα άρθρα του Γιώργου Μαργιώλου στις εργασίες τους λόγω της ποιότητας και μοναδικότητας τους.

Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2310 383 588 ή στο 210 27 55 681.

Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

Εναλλακτικά μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας παρακάτω και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν:

    Όνομα (υποχρεωτικό)

    Email (υποχρεωτικό)

    Θέμα