Φίλτρα Νερού Αμερικάνικα Primato

Η Αμερικάνικη εταιρεία Ceramic Filters Company Inc είναι από το 1989 πρωτοπόρος και σημαντικός παραγωγός κεραμικών συσκευών φιλτραρίσματος νερού, με εξαγωγές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σε όλα τα προϊόντα της, ενσωματώνει καινοτόμες ιδέες, καθώς και τις τελευταίες τεχνολογίες, προσφέροντας αποτελεσματικά συστήματα που μειώνουν τα επικίνδυνα στοιχεία στο πόσιμο νερό, βελτιώνοντας, ταυτόχρονα, τη γεύση και τη μυρωδιά του.

Μετά από εκτεταμένες μελέτες, η εταιρεία συνδύασε τον ενεργό άνθρακα, που χρησιμοποιείται εκτεταμένα για το φιλτράρισμα του νερού, με ειδικά ορυκτά όπως ο ζεόλιθος, δημιουργώντας πατενταρισμένα υλικά υψηλής ποιότητας κι εξαιρετικής απόδοσης.

CeraSyl

Κεραμικό φίλτρο νερού Αμερικάνικο

CeraSyl® – Ειδικό κεραμικό φίλτρο με βακτηριοστατικό ασήμι. Ταιριάζει σε όλες τις συσκευές φιλτραρίσματος νερού τύπου HCP, HCS, HIP, HIS. Συνήθως στο εσωτερικό του υπάρχει ενεργός άνθρακας ή κάποιο άλλο υλικό φίλτρανσης.

Η χρήση των κεραμικών υλικών ως μέσο φιλτραρίσματος του νερού χρονολογείται από το 1800, όταν δεν υπήρχαν ακόμα αξιόπιστες πηγές πόσιμου νερού.

Η μακροχρόνια έρευνα, οι σύγχρονες πρακτικές και η πρόοδος στα κεραμικά συστήματα φιλτραρίσματος οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικά μέσα διαχείρισης των στοιχείων μόλυνσης του νερού και στη σύνθεση του CeraSyl®, ενός κεραμικού υλικού προηγμένης τεχνολογίας που οπτικά είναι παρόμοιο με την πορσελάνη, με συμπαγέστερη σύνθεση πόρων κι εμποτισμένο με ασήμι, το οποίο προσδίδει βακτηριοστατικές ιδιότητες που προλαμβάνουν τη μίτωση κι επιτρέπουν στο φίλτρο να αυτο-αποστειρώνεται.

Το φιλτράρισμα νερού μέσω του CeraSyl® είναι απόλυτα αξιόπιστο, με τα οφέλη του να συνοψίζονται στα παρακάτω χαρακτηριστικά:

 • Πρόκειται για μια δοκιμασμένη μέθοδο απομάκρυνσης των παθογόνων βακτηρίων και επιβλαβών κύστεων από το νερό.
 • Μπορείτε να καθαρίσετε το φίλτρο με ένα σφουγγαράκι κουζίνας και να απομακρύνετε τη λάσπη και την σκουριά που έχει επικαθίσει στο εξωτερικό του κέλυφος, επαναφέροντας την κανονική ροή του νερού. Έτσι, εξοικονομείτε χρήματα, καθώς δεν χρειάζεται να το πετάξετε.
 • Η πυκνή πορώδης σύνθεση του κεραμικού υλικού επιβραδύνει τη ροή του νερού, αναγκάζοντάς το να παραμένει περισσότερο χρόνο σε επαφή με το υλικό του πυρήνα κι, έτσι, να καθαρίζεται αποτελεσματικότερα.
 • Το κεραμικό του κέλυφος προστατεύει το υλικό του πυρήνα από την πρόωρη φθορά λόγω των βιολογικών εναποθέσεων (συγκέντρωση μικροοργανισμών, άλγων, κ.ά. στην επιφάνεια).
 • Αφαιρεί τα βλαβερά στοιχεία και διατηρεί τα απαραίτητα για τον οργανισμό μέταλλα και ιχνοστοιχεία.
 • Τα κεραμικά φίλτρα μπορούν να λειτουργήσουν υπό χαμηλή πίεση, χαρακτηριστικό που τα καθιστά μέσα καθαρισμού του νερού ευρείας χρήσης.
 • Σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε οποιονδήποτε πυρήνα φιλτραρίσματος επιθυμείτε, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του νερού της περιοχής σας και τις ανάγκες του σπιτιού σας.

Αυτό το φίλτρο ενεργού άνθρακα ταιριάζει στις περισσότερες συσκευές του εμπορίου.

Ειδικά σχεδιασμένο για να σας παρέχει πόσιμο νερό υψηλής ποιότητας, φιλτράροντάς το μέσα από ένα και μόνο μπλοκ, το Aquametix® περιορίζει έναν μεγάλο αριθμό στοιχείων που μολύνουν το νερό, με αρνητική επίδραση στην υγεία μας, αλλά και στην αισθητική του σπιτιού.

Πρόκειται για έναν συνδυασμό ενεργού άνθρακα και ζεόλιθου, ο οποίος δημιουργεί ένα ιδιαίτερα συμπαγές και πορώδες πλέγμα που συγκρατεί ένα μεγάλο φάσμα βλαβερών ουσιών.

Ο ενεργός άνθρακας είναι ένα φυσικό προϊόν που παράγεται από τύρφη, μπαμπού, κάρβουνο, ξύλο, πριονίδι, πυρήνες ελιάς, πετρέλαιο και φλοιό καρύδας, με τον τελευταίο να είναι κι ο πιο οικολογικός και φιλικός προς το περιβάλλον. Η επιφάνειά του γίνεται εξαιρετικά πορώδης, αφού θερμανθεί σε ελεγχόμενο περιβάλλον και σε κενό αέρα.

Οι μικροσκοπικές αυτές τρύπες έχουν τη δυνατότητα να διαστέλλονται και να αυξάνουν, συνεπώς, την επιφάνεια του άνθρακα από 500 έως 1500 m2/gr, ο οποίος συγκρατεί ουσίες πολλαπλάσιες του βάρους του, τόσο σε υγρή όσο και σε αέρια μορφή.

Ο ζεόλιθος είναι ένα ορυκτό ηφαιστειακής προέλευσης με σημαντική ποσότητα κλινιπτιλόλιθου, που έχει την ικανότητα να συγκρατεί και να εξαλείφει βαρέα μέταλλα, όπως ο μόλυβδος, ο υδράργυρος, το κάδμιο, το αλουμίνιο κι ο πλεονάζον σίδηρος, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τα υγιή ιόντα, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Μάλιστα, η αποτελεσματικότητά του είναι τόσο έντονη, που μπορεί να καθαρίσει τα πυρηνικά απόβλητα από τα ραδιενεργά ισότοπα, ενώ, πέραν της βιομηχανίας επεξεργασίας νερού, βρίσκει ευρεία εφαρμογή στις ενέργειες για την προστασία του περιβάλλοντος και τη γεωργία. Οι ιδιότητές του ανακαλύφθηκαν το 1756 από τον Σουηδό ορυκτολόγο Άξελ Κρόνστεντ, ο οποίος παρατήρησε τη μεγάλη ποσότητα ατμού που παράγεται από το νερό που απορροφήθηκε από στιλβίτη όταν αυτός θερμανθεί γρήγορα.

Το υλικό AquaMetix® μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτόνομα ως φίλτρο ενεργού άνθρακα ή να συνδυαστεί με το CeraSyl® για να δημιουργηθεί το CeraMetix® που θα διαβάσετε παρακάτω.

Κεραμικό φίλτρο νερού Αμερικάνικο με ζεόλιθο

Κεραμικό φίλτρο νερού Αμερικάνικο με ζεόλιθο CeraMetix. Ταιριάζει σε όλες τις συσκευές τύπου HCP, HCS, HIP

Ο συνδυασμός των δύο παραπάνω πατενταρισμένων υλικών μας έδωσε το πιο εξελιγμένο κι αποτελεσματικό φίλτρο νερού που κυκλοφορεί αυτήν την στιγμή στη διεθνή αγορά.

Το CeraMetix® ουσιαστικά αποτελείται από κεραμικό κέλυφος CeraSyl® υψηλής αντοχής και πυρήνα Aquametix® που μειώνει βλαβερές ουσίες όπως είναι το αλουμίνιο, το αρσενικό, το κάδμιο, οι χλωραμίνες, το χλώριο, οι κύστες, το φθόριο, ο μόλυβδος, ο υδράργυρος, το νικέλιο, τα ραδιονουκλίδια, τα τριαλογομεθάνια, οι πτητικές οργανικές ενώσεις κι ο ψευδάργυρος.

Τα πατενταρισμένα υλικά της Ceramic FIlters Company Inc διατίθενται σε φίλτρα ΟΒΕ (Open Both Ends) για να ταιριάζουν στις περισσότερες συσκευές φιλτραρίσματος νερού του εμπορίου καθώς και σε “κεριά” που ταιριάζουν μόνο σε συσκευές της Ceramic FIlters Company Inc.

Στον παρακάτω σύνδεσμο, μπορείτε να δείτε όλη την γκάμα φίλτρων και συσκευών φιλτραρίσματος νερού της Ceramic FIlters Company Inc που σας προσφέρει η εταιρεία Primato, επίσημος αντιπρόσωπος για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2310 383 588 ή στο 210 27 55 681.

Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

Εναλλακτικά μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας παρακάτω και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν:

  Όνομα (υποχρεωτικό)

  Email (υποχρεωτικό)

  Θέμα

  Λίγα λόγια για τον αρθρογράφο

  Γιώργος Μαργιώλος - Primato Hellas

  Ο Γιώργος Μαργιώλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης. Μιλάει άριστα την αγγλική γλώσσα και (όχι τόσο άριστα) την γερμανική.

  Έχει εκτελέσει καθήκοντα Project Manager στο τμήμα Μάρκετινγκ της Avery Dennison – Fastener Division στην Αγγλία. Εκεί, το βασικό του project ήταν να επαναπροωθήσει τα προϊόντα της εταιρίας σε νέες εφαρμογές ώστε να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο ο κόσμος ήταν πιο εξοικειωμένος με τα φίλτρα νερού, του γεννήθηκε η αγάπη για τα φίλτρα νερού που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, μειώνουν τη χρήση πλαστικών εμφιαλωμένων μπουκαλιών και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

  Από το 2008 και μετά, έχει δημοσιεύσει πάνω από 300 άρθρα μοναδικού εκπαιδευτικού και ενημερωτικού περιεχομένου πάνω στα φίλτρα νερού και τις νέες τεχνολογίες επεξεργασίας νερού.

  Κατά καιρούς, πανεπιστήμια και διδακτορικοί φοιτητές ζητούν να χρησιμοποιήσουν τα άρθρα του Γιώργου Μαργιώλου στις εργασίες τους λόγω της ποιότητας και μοναδικότητας τους.