Εάν πιστεύετε ότι όλα τα φίλτρα νερού είναι ίδια ή “κάνουν την ίδια δουλειά”, θα προτείναμε να το σκεφτείτε ξανά. Τα φίλτρα νερού που αγοράζετε σε μια παρόρμηση ή χωρίς σωστή έρευνα μπορεί να μην κρατούν ασφαλή την οικογένειά σας.

Τοποθετώντας ένα φίλτρο νερού στο σπίτι σας είναι πιο οικονομικό σε σχέση με τα εμφιαλωμένα και δεν επιβαρύνει το περιβάλλον. Εάν επιλέξετε το σωστό φίλτρο νερού, θα μειώσετε ή θα αφαιρέσετε τελείως τις βλαβερές ουσίες που σας ενδιαφέρουν κυρίως. Εδώ θα διαβάσετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε…

Πόσο ασφαλές είναι το νερό του δικτύου?

Το νερό του δικτύου της Ελλάδας θεωρείται πόσιμο και ασφαλές καθώς χλωριώνεται. Το ίδιο το χλώριο όμως είναι επιβλαβές για τον οργανισμό μας, όπως και το παράγωγό του το χλωροφόρμιο, και είναι αυτό κυρίως υπεύθυνο για την άσχημη γεύση και μυρωδιά του νερού. Επίσης το χλώριο δεν μπορεί να απομακρύνει όλες τις βλαβερές ουσίες από το νερό όπως τον μόλυβδο που ανήκει στην κατηγορία των βαρέων μετάλλων, τα άλατα, το αρσενικό ή και τα νιτρικά. Τί κάνουμε εάν μένουμε στο κέντρο της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης όπου λόγω της παλαιότητας του δικτύου συναντούμε ανεβασμένα επίπεδα μολύβδου? Τί κάνουμε εάν μένουμε σε κάποιο νησί όπου το νερό είναι υφάλμυρο και πολύ σκληρό? Τί κάνουμε εάν μένουμε στη Χαλκιδική όπου υπάρχουν ανεβασμένα επίπεδα νιτρικών, αρσενικού και άλλων βλαβερών ουσιών? Δεν μπορούμε να βάλουμε το ίδιο φίλτρο σε όλες αυτές τις περιπτώσεις.

Εδώ επίσης να σημειώσουμε ότι σε αρκετές περιπτώσεις, τα ανεκτά επιτρεπόμενα όρια σε κάποιες ουσίες είναι ανεβασμένα σε σχέση με άλλες χώρες. Ένα παράδειγμα είναι τα νιτρικά. Το όριο των νιτρικών στην Ελλάδα είναι 50 mg/L ενώ το αντίστοιχο επιτρεπόμενο όριο στις ΗΠΑ είναι μόλις 10 mg/L. Οπότε τί κάνουμε τώρα?

Primato Φίλτρα Νερού

Βήμα Πρώτο: Εντοπίστε τα προβλήματα που θέλετε να βελτιώσετε στο νερό σας

Θα γλιτώσετε πολλά χρήματα και χρόνο εάν γνωρίζετε τί προβλήματα έχει το νερό σας. Έτσι θα αγοράσετε ακριβώς το φίλτρο που ταιριάζει στις ανάγκες σας και όχι κάτι ακριβότερο ή “καλύτερο”. Ρωτήστε τον δήμο σας και τους φίλους σας στη γειτονιά εάν γνωρίζουν τα προβλήματα που έχει το νερό της περιοχής σας. Μπορείτε επίσης να στείλετε ένα μικρό δείγμα του νερού σας σε ένα ανεξάρτητο μικροβιολογικό εργαστήριο για ανάλυση. Ζητήστε να ελέγξουν το νερό για τους μολυντές που σας απασχολούν (πχ μόλυβδο, νιτρικά, σκληρότητα, κύστες, φυτοφάρμακα κτλ) ειδικά εάν πρόκειται για νερό γεώτρησης. Πολλοί άνθρωποι αγοράζουν λάθος φίλτρα και παρακάμπτουν αυτό το βασικό βήμα αγοράζοντας ένα φίλτρο που πιθανόν δεν κάνει το νερό τους πιο ασφαλές.

Βήμα Δεύτερο: Βρείτε τον σωστό τύπο:

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία και διαφορετικά είδη με φίλτρα νερού. Υπάρχουν οι κανάτες με φίλτρο νερού, υπάρχουν τα φίλτρα ψυγείου, τα φίλτρα βρύσης, τα φίλτρα κεντρικής παροχής, τα φίλτρα κάτω πάγκου αλλά και τα φίλτρα άνω πάγκου. Ο τύπος εξαρτάται κυρίως από τις ανάγκες σας και τον χώρο που διαθέτετε. Εάν για παράδειγμα έχετε μικρό χώρο στον πάγκο της κουζίνας τότε καλύτερο είναι να βάλετε ένα φίλτρο κάτω από τον πάγκο της κουζίνας. Εξαρτάται όμως και από το πόσο μεγάλο πρόβλημα έχετε με το νερό σας. Εάν για παράδειγμα έχετε νερό με φυσιολογικά προβλήματα, τότε ένα μονό φίλτρο νερού με ενεργό άνθρακα είναι αρκετό. Εάν όμως στην περιοχή σας έχετε για παράδειγμα ανεβασμένα επίπεδα νιτρικών, τότε πρέπει να βάλετε ένα διπλό φίλτρο, στο πρώτο στάδιο του οποίου θα μπει ένα φίλτρο μείωσης νιτρικών και στο δεύτερο ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα. Φυσικά, όλα αυτά, καλό είναι να τα συζητήσετε και με μία εταιρία με φίλτρα νερού.

Ένα σωστό φίλτρο θα σας δώσει πεντακάθαρο νερό απαλλαγμένο από βλαβερές ουσίες και φυσικά θα σταματήσετε το ενοχλητικό κουβάλημα των εμφιαλωμένων μπουκαλιών. Εάν έχετε απορίες σχετικά με τα φίλτρα νερού, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

Primato Φίλτρα Νερού

Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε και να σας λύσουμε κάθε απορία σχετικά με τα φίλτρα νερού!

Primato Hellas - ΦΙΛΤΡΑ ΝΕΡΟΥ, Πατριάρχου Γρηγορίου Ε 34, ΤΚ 54248, Θεσσαλονίκη, 2310 383 588
Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Θέμα