Παρότι όλοι μας γνωρίζουμε τη ζωτική σημασία που έχει το καθαρό νερό στη ζωή μας, επί της ουσίας δεν γνωρίζουμε τους λόγους για τους οποίους είναι τόσο απαραίτητο για τον οργανισμό και την ευεξία μας. Το γεγονός πως το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από τουλάχιστον 65% νερό ενώ σε όργανα όπως ο εγκέφαλος το ποσοστό αυτό φτάνει στο 85%, είναι επίσης γνωστό. Παρόλα αυτά γιατί οι περισσότεροι αγνοούμε συστηματικά την κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού, και κυρίως γιατί αδιαφορούμε για την ποιότητα του νερού που πίνουμε;

Αφυδάτωση: Mια πραγματικότητα

Οι περισσότεροι άνθρωποι καθώς πίνουμε καθημερινά καφέδες, τσάι, αναψυκτικά και άλλα ροφήματα, θεωρούμε εσφαλμένα πως διατηρούμε τον οργανισμό μας ενυδατωμένο.

Τα υγρά αυτά ωστόσο, πολλές φορές αντί να μας ενυδατώνουν, μας… αφυδατώνουν, αφού προκαλούν διούρηση και εφίδρωση, ενώ αν λάβουμε ως παράγοντα την κατανάλωση αλκοόλ και τσιγάρου, οι απώλειες μας όλο και αυξάνονται.

Ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στη χώρα μας, όπου η υδράργυρος χτυπάει κόκκινο, η αφυδάτωση συμβαίνει γρήγορα χωρίς καν να το καταλάβουμε.

Γνωρίζετε πως ακόμα και το 2% του βάρους σώματος να έχει αφυδατωθεί έχει ως αποτέλεσμα τη διαταραχή των φυσιολογικών λειτουργιών και τη μείωση της απόδοσης του οργανισμού;

Λειτουργίες που έχουν να κάνουν με το μεταβολισμό, την παραγωγή ενέργειας και την πνευματική διαύγεια επηρεάζονται άμεσα από την αφυδάτωση.

Δυστυχώς σύμφωνα με έρευνες έρευνες 2 στα 3 άτομα είναι μερικώς αφυδατωμένα.

Κόπωση, έλλειψη ενέργειας

Κάτι που σίγουρα δεν γνωρίζετε και ίσως σας προκαλέσει εντύπωση είναι πως η πιο συχνή αιτία χρόνιας κόπωσης είναι η… αφυδάτωση!

Όσο κι αν σας προκαλεί έκπληξη, αποτελεί τον πιο σημαντικό λόγο πτώσης λειτουργίας του οργανισμού μας.

Με άλλα λόγια ο οργανισμός μας χάνει την ικανότητα να παράγει ενέργεια και να κάνει καύσεις.

Η πτώση αυτή μπορεί να φτάσει έως και 40% μέσα σε μια ώρα και οδηγεί σε αισθητή έλλειψη ενδιαφέροντος και διάθεσης για καθημερινές δραστηριότητες.

Καθαρό νερό - γιατί αποτελεί αναγκαιότητα στην ζωή μας

Καθαρό νερό – γιατί αποτελεί αναγκαιότητα στην ζωή μας

Παχυσαρκία

Η αφυδάτωση είναι επίσης ένας από τους πιο καθοριστικούς παράγοντες στην πρόκληση παχυσαρκίας.

Όλοι οι υπέρβαροι άνθρωποι καταναλώνουν περισσότερη τροφή από όση μπορεί να αποβάλλει το σώμα τους.

Για ποιο λόγο όμως νιώθουμε πολλές φορές την ανάγκη να τρώμε παραπάνω από όσο χρειαζόμαστε;

Ένας από τους λόγους που τρώμε πολύ είναι η δίψα, η οποία ωστόσο σπάνια αναφέρεται.

Κάθε φορά που έχουμε αίσθημα πείνας, υπάρχουν δύο τρόποι να την ικανοποιήσουμε: είτε με την κατανάλωση πολλών υγρών ή με την κατανάλωση τροφών πλούσιες σε νερό.

Συνήθως όμως όλοι καταφεύγουμε στο δεύτερο με αποτέλεσμα να λαμβάνουμε παράλληλα και πολλές θερμίδες.

Πολλές φορές λοιπόν όταν νιώθουμε πως θέλουμε να φάμε στην πραγματικότητα δεν πεινάμε, αλλά… διψάμε!

Καρκίνος

Μια από τις ασθένειες μάστιγα της εποχής μας βρίσκει σε σημαντικό βαθμό τις ρίζες της στην αφυδάτωση.

Καθώς η αφυδάτωση μέσα σε όλα τα άλλα αυξάνει την οξείδωση του οργανισμού και μειώνει τα επίπεδα του διαθέσιμου οξυγόνου, επηρεάζει αρνητικά την ικανότητα αποτοξίνωσης του οργανισμού, καθώς και τις λειτουργίες του εντέρου.

Πέντε ποτήρια νερό την ημέρα -ιδανικά, φιλτραρισμένο & καθαρό- είναι ικανά να μειώσουν τις πιθανότητες του καρκίνου του παχέος εντέρου κατά 45% ενώ τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης κατά 50%.

Η υγεία όλων είναι στο χέρι μας και οφείλουμε να κάνουμε απλά βήματα για να τη διατηρήσουμε.

Ενημερωθείτε ουσιαστικά για τα οφέλη που έχει το καθαρό νερό στη ζωή σας, εντάξτε στην καθημερινότητας σας τουλάχιστον 5 ποτήρια νερό την ημέρα.

Τοποθετήστε ένα αξιόπιστο φίλτρο νερού Primato για να είστε σίγουροι πως κάθε γουλιά που μπαίνει στον οργανισμό σας, όχι μόνο σας ενυδατώνει αλλά έχει την καθαρότητα και την ποιότητα που αξίζει η υγεία σας.

Φίλτρο Ενεργού Άνθρακα Video

Σχετικά άρθρα:

 1. Τα καλύτερα φίλτρα νερού για Θεσσαλονίκη
 2. Αγωγιμότητα νερού τι είναι;
 3. Ποια είναι τα καλύτερα φίλτρα νερού για Αθήνα;
 4. Αποσκληρυντής νερού πως δουλεύει και τι είναι;

Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2310 383 588 ή στο 210 27 55 681.

Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

Εναλλακτικά μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας παρακάτω και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν:

  Όνομα (υποχρεωτικό)

  Email (υποχρεωτικό)

  Θέμα

  Λίγα λόγια για τον αρθρογράφο

  Γιώργος Μαργιώλος - Primato Hellas

  Ο Γιώργος Μαργιώλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης. Μιλάει άριστα την αγγλική γλώσσα και (όχι τόσο άριστα) την γερμανική.

  Έχει εκτελέσει καθήκοντα Project Manager στο τμήμα Μάρκετινγκ της Avery Dennison – Fastener Division στην Αγγλία. Εκεί, το βασικό του project ήταν να επαναπροωθήσει τα προϊόντα της εταιρίας σε νέες εφαρμογές ώστε να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο ο κόσμος ήταν πιο εξοικειωμένος με τα φίλτρα νερού, του γεννήθηκε η αγάπη για τα φίλτρα νερού που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, μειώνουν τη χρήση πλαστικών εμφιαλωμένων μπουκαλιών και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

  Από το 2008 και μετά, έχει δημοσιεύσει πάνω από 300 άρθρα μοναδικού εκπαιδευτικού και ενημερωτικού περιεχομένου πάνω στα φίλτρα νερού και τις νέες τεχνολογίες επεξεργασίας νερού.

  Κατά καιρούς, πανεπιστήμια και διδακτορικοί φοιτητές ζητούν να χρησιμοποιήσουν τα άρθρα του Γιώργου Μαργιώλου στις εργασίες τους λόγω της ποιότητας και μοναδικότητας τους.