φιλτρα νερου θεσσαλονικη

Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε όσο πιο σύντομα μπορούμε τις διάφορες επιλογές που υπάρχουν σε φίλτρα νερού για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Προσοχή όμως, αυτό το άρθρο αναφέρεται αποκλειστικά για τη Θεσσαλονίκη. Στην Χαλκιδική τα νερά είναι τελείως διαφορετικά.

Το σοβαρότερο πρόβλημα στο νερό της Θεσσαλονίκης είναι το χλώριο και τα παράγωγά του όπως το χλωροφόρμιο. Το χλώριο είναι μία απολυμαντική ουσία που χρησιμοποιείται στο δίκτυο ύδρευσης των πόλεων για να απολυμαίνει το νερό από παθογόνους οργανισμούς. Το χλώριο επίσης ευθύνεται για την άσχημη οσμή και γεύση του νερού. Παράγοντες που επηρεάζουν επίσης τη γεύση και την οσμή του νερού είναι τα χώματα, τα άλατα και γενικά οι διάφορες ουσίες που βρίσκονται στο πόσιμο νερό. Το χλώριο, το θέλουμε στο νερό μας αλλά δεν θέλουμε να το πίνουμε. Γιαυτό τα φίλτρα νερού είναι η καλύτερη και πιο υγιεινή λύση. Το νερό έχει χλώριο σε όλη τη διαδρομή του μέχρι το σπίτι μας αλλά μετά θέλουμε να το αφαιρέσουμε καθώς είναι αρκετά επιβλαβές για την υγεία μας.

Ας δούμε τώρα κάποια φίλτρα νερού που μπορείτε να βάλετε στο σπίτι σας στη Θεσσαλονίκη. Πρώτα απ΄όλα πρέπει να καταλήξετε πού θα βάλετε το φίλτρο. Εάν δηλαδή θα το βάλετε πάνω στον πάγκο της κουζίνας ή κάτω από τον πάγκο της κουζίνας.

Εάν θα βάλετε φίλτρο νερού πάνω στον πάγκο της κουζίνας τότε σας προτείνουμε το φίλτρο νερού άνω πάγκου της Doulton. Η Doulton κατασκευάζει τα φίλτρα της στην Αγγλία και διαθέτει πιστοποίηση NSF. Μπορείτε να επιλέξετε και την ανοξείδωτη συσκευή της Doulton, αν και το φίλτρο μέσα είναι το ίδιο, απλώς είναι καθαρά θέμα γούστου ή χρημάτων.

 Primato Φίλτρα Νερού

φίλτρο νερού άνω πάγκου Doulton HCS

Αυτό είναι το φίλτρο νερού άνω πάγκου Doulton HCS από ανοξείδωτο ατσάλι.

Το φίλτρο νερού Doulton HCS κατασκευάζεται στην Αγγλία από την Doulton. Διαθέτει το ανταλλακτικό φίλτρο Doulton UltraCarb που βελτιώνει τη γεύση και τη μυρωδιά του νερού και μειώνει τις βλαβερές ουσίες. Επίσης μπορεί να μειώσει τον μόλυβδο που συχνά παρατηρείται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

φίλτρο νερού Doulton HCP

Αυτό είναι το φίλτρο νερού άνω πάγκου Doulton HCP. Κατασκευάζεται στην Αγγλία και διαθέτει πιστοποίηση NSF.

Οι τιμές αυτών των φίλτρων κυμαίνονται από 110 ως 190 ευρώ για το ανοξείδωτο. Δείτε εδώ μερικές τιμές για φίλτρα νερού από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Primato.

φίλτρο νερού άνω πάγκου Primato

Αυτό είναι το φίλτρο νερού άνω πάγκου της Primato. Μπορεί να φορέσει όλα τα ανταλλακτικά φίλτρα του εμπορίου.

Μία άλλη λύση είναι το φίλτρο νερού άνω πάγκου της Primato. Αυτό είναι λίγο πιο ογκώδες από το Doulton αλλά μπορείτε να βάλετε μία μεγαλύτερη γκάμα ανταλλακτικών φίλτρων. Σε αυτή τη συσκευή μπορείτε να βάλετε το ανταλλακτικό φίλτρο της Doulton, το Imperial UltraCarb OBE. Η συσκευή της Primato μπορεί να πάρει όλα τα ανταλλακτικά φίλτρα του εμπορίου ενώ η Doulton φοράει μόνο τα δικά της. Βέβαια έχει μεγάλη ποικιλία σε ανταλλακτικά για να καλύψει όλες τις ανάγκες.

Η τιμή αυτού του φίλτρου είναι 80 ευρώ και είναι αμερικάνικο.

Ας δούμε τώρα τί επιλογές έχετε εάν επιλέξετε να βάλετε το φίλτρο νερού κάτω από τον πάγκο της κουζίνας. Οι προτάσεις μας είναι οι εξής:

Φίλτρο Νερού Κάτω Πάγκου Pentek

Φίλτρο νερού κάτω πάγκου με ξεχωριστή βρύση. Όταν ανοίγετε τη βρύση, το νερό που θα τρέχει θα είναι φιλτραρισμένο. Για την εγκατάστασή του πρέπει να κάνετε μία μικρή τρύπα στον πάγκο της κουζίνας σας.

Το φίλτρο νερού κάτω πάγκου με ξεχωριστή βρύση: Για να εγκαταστήσετε αυτό το φίλτρο θα χρειαστεί να κάνετε μία πολύ μικρή τρύπα στον πάγκο της κουζίνας σας. Η βρύση αυτή δεν είναι σαν τη βρύση της κουζίνας. Είναι πιο μικρή, πιο στενή και πιο διακριτική. Είναι μόνο για το φιλτραρισμένο νερό. Το ανταλλακτικό φίλτρο χρειάζεται αλλαγή μία φορά το χρόνο.

Η ίδια συσκευή μπορεί να συνδεθεί απευθείας στην κρύα παροχή της κουζίνας. Δηλαδή να συνδεθεί χωρίς το ξεχωριστό βρυσάκι. Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι κάθε φορά που ανοίγετε την μπαταρία της κουζίνας στο κρύο, το νερό θα είναι φιλτραρισμένο. Εδώ υπάρχει ένα μειονέκτημα, καθώς θα χρησιμοποιείτε το νερό και για άλλες χρήσεις πέρα από το να το πίνετε όπως για παράδειγμα το πλύσιμο των πιάτων. Έτσι το ανταλλακτικό φίλτρο χρειάζεται αλλαγή κάθε εννιά με δέκα μήνες ενώ εάν επιλέξετε να συνδέσετε αυτό το φίλτρο με ξεχωριστή βρύση, τότε το ανταλλακτικό φίλτρο χρειάζεται αλλαγή μία φορά το χρόνο. Από την άλλη βέβαια έχει το θετικό ότι δεν χρειάζεται να κάνετε τρύπα στον πάγκο της κουζίνας.

Φίλτρο νερού κάτω πάγκου Doulton HIP

Φίλτρο νερού κάτω πάγκου Doulton HIP

Μία άλλη λύση είναι το φίλτρο νερού κάτω πάγκου της Doulton, το HIP. Η Doulton κατασκευάζει τις συσκευές και ανταλλακτικά της στην Αγγλία. Αυτό το φίλτρο μπορεί να συνδεθεί μόνο με ξεχωριστή βρύση γιατί το ανταλλακτικό φίλτρο είναι αρκετά στενό. Εάν το συνδέατε στην κρύα παροχή της κουζίνας, τότε δεν θα έτρεχε αρκετό νερό για να πλύνετε τα πιάτα, καθώς αυτό το φίλτρο κόβει αρκετά την πίεση. Αυτό το φίλτρο είναι ιδανικό για το κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου το δίκτυο είναι παλιό και υπάρχει περίπτωση να υπάρχει μόλυβδος. Εάν μένετε λοιπόν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, επιλέξτε ένα φίλτρο νερού της Doulton, είτε πάνω είτε κάτω από τον πάγκο της κουζίνας.

Εάν μένετε στην Πυλαία ή στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, πιθανόν να χρειαστείτε ένα διπλό φίλτρο νερού καθώς σε αυτές τις περιοχές υπάρχει αρκετό χώμα στο πόσιμο νερό. Ή εναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε ένα φίλτρο στην κεντρική παροχή και ένα από τα παραπάνω φίλτρα στην κουζίνα σας. Εάν δεν βάλετε φίλτρο κεντρικής παροχής, τότε αυτές είναι οι προτάσεις μας:

Διπλό φίλτρο νερού κάτω πάγκου

Διπλό φίλτρο νερού κάτω πάγκου

Σε αυτό το φίλτρο η διαφορά σε σχέση με το μονό φίλτρο που απεικονίζεται πιο πάνω, είναι ότι στο πρώτο στάδιο υπάρχει ένα απλό φίλτρο πολυπροπυλενίου ( ή αλλιώς φίλτρο στερεών) που συγκρατεί τα χώματα, τη λάσπη και τη σκουριά. Στο δεύτερο στάδιο το φίλτρο νερού είναι το ίδιο με το μονό φίλτρο. Αυτές οι συσκευές μπορούν να συνδεθούν είτε με ξεχωριστή βρύση είτε να συνδεθούν απευθείας πάνω στον πάγκο της κουζίνας, όπως αναφέραμε και πιο πάνω.

Διπλό φίλτρο νερού της Doulton

Διπλό φίλτρο νερού κάτω πάγκου της Doulton

Αντίστοιχα αυτή είναι η διπλή συσκευή κάτω πάγκου της Doulton. Εδώ στο πρώτο στάδιο υπάρχει ένα φίλτρο στερεών για να συγκρατούνται τα χώματα, οι λάσπες και η σκουριά. Στο δεύτερο στάδιο υπάρχει το ανταλλακτικό φίλτρο νερού Doulton UltraCarb που μειώνει μέχρι και τον μόλυβδο.

διπλό φίλτρο νερού άνω πάγκου Doulton

Doulton διπλό φίλτρο νερού άνω πάγκου

Εάν έχετε επαρκή χώρο στον πάγκο της κουζίνας σας και δεν θέλετε να βάλετε φίλτρο κάτω από τον πάγκο τότε μπορείτε να βάλετε το διπλό φίλτρο νερού άνω πάγκου της Doulton. Τα ανταλλακτικά φίλτρα είναι τα ίδια με το διπλό φίλτρο κάτω πάγκου της ίδιας εταιρίας. Στο πρώτο στάδιο συγκρατούνται τα χώματα και η σκουριά και στο δεύτερο στάδιο μειώνονται όλες οι βλαβερές για τον οργανισμό ουσίες καθώς και ο μόλυβδος.

Η Primato Hellas είναι επίσημος διανομέας των φίλτρων νερού Doulton στην Ελλάδα. Για ερωτήσεις ή απορίες μπορείτε να απευθυνθείτε απευθείας στον αντιπρόσωπο Primato


Primato Hellas – ΦΙΛΤΡΑ ΝΕΡΟΥ, Πατριάρχου Γρηγορίου Ε 34, ΤΚ 54248, Θεσσαλονίκη, 2310 383 588, www.primato.gr