Πως θα σας φαινόταν αν με λίγα χρήματα το χρόνο μπορούσατε να βελτιώσετε την υγεία σας; Γράφει ο Γιώργος Μαργιώλος από το νέο κατάστημα Primato με φίλτρα νερού στην Νέα Ιωνία.

Καθώς το καθαρό νερό αποτελεί σημαντικό, αν όχι καθοριστικό παράγοντα στην ευεξία μας, τα φίλτρα νερού είναι αναμφισβήτητα ένα μέτρο που θα πρέπει κάθε νοικοκυριό να σκεφτεί να πάρει. Απλά αναλογιστείτε τη μόλυνση που δέχεται καθημερινά το περιβάλλον αλλά και ο οργανισμός μας.

Θα θέλατε και το νερό που πίνετε να αποτελεί ακόμα ένα μείον στην ήδη επιβαρυμένη καθημερινότητα;

Αν μένετε στην Αθήνα, γνωρίζετε ήδη πως βάσει αναλύσεων και επιτρεπόμενων ορίων θεωρείται μία από τις πόλεις με την καλύτερη ποιότητα νερού στην Ευρώπη αφού γίνεται μεγάλο έργο από την ΕΥΔΑΠ για να εξασφαλίσει νερό καλής ποιότητας.

Ωστόσο, το καθαρό νερό βάσει μετρήσεων δεν σημαίνει και άριστο νερό.

Και εκεί ακριβώς προσφέρουν λύση τα πιστοποιημένα φίλτρα νερού.  

Είναι όμως το νερό της πρωτεύουσας τόσο καθαρό όσο νομίζετε;

Είναι ασφαλές το νερό της Αθήνας ή μήπως χρειάζεστε φίλτρο νερού;

Για να δούμε τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει το νερό βρύσης της Αθήνας.

Ύπαρξη αμιάντου στις σωληνώσεις

Ο αμίαντος, όπως ήδη ξέρετε, είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείται πολύ τόσο στις οικοδομές όσο και στη βιομηχανία εδώ και πολλά χρόνια.

Δυστυχώς όμως, έχει αποδειχθεί πως όταν βρίσκεται στον αέρα αποτελεί μια εξαιρετικά καρκινογόνα ουσία που είναι αιτία για πολλούς θανάτους από καρκίνο στον πνεύμονα.

Οι ίνες λοιπόν του αμιάντου αποτελούν ένα υπαρκτό πρόβλημα του δικτύου  ύδρευσης της Αθήνας αφού ένα μεγάλο ποσοστό των σωληνώσεων είναι κατασκευασμένες από αυτό.

Η ύπαρξη του βέβαια σε σκληρή μορφή δεν έχει αποδειχθεί πως είναι καρκινογόνα, ωστόσο είναι ένα ενδεχόμενο που θα έπρεπε να λάβουμε υπόψη.

Από τη στιγμή λοιπόν που είναι δύσκολο να αποδειχθεί αν ο αμίαντος στις σωληνώσεις προκαλεί καρκίνο, και κυρίως είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανακατασκευαστεί ολόκληρο το δίκτυο της πόλης ώστε να φύγει κάθε αμφιβολία, η μόνη λύση για να είστε ήρεμοι για την ασφάλεια σας  κάθε φορά που πίνετε νερό βρύσης είναι τα φίλτρα νερού με σύστημα υπερφίλτρανσης UF.

Χλώριο στο νερό της Αθήνας

Το χλώριο είναι ίσως το πιο γνωστό πρόβλημα σε κάθε δίκτυο νερού.

Μπορεί να αποτελεί μια απαραίτητη ουσία για την απολύμανση του, αφού χωρίς αυτό σοβαροί ιοί με ολέθριες συνέπειες για τη δημόσια υγεία θα έκαναν την εμφάνιση  τους, παράλληλα όμως είναι ένα χημικό στοιχείο που αποδεδειγμένα έχει χαρακτηριστεί καρκινογόνο.

Η  μακροχρόνια έκθεση στο χλώριο είτε προκαλεί άμεσα καρκίνο ή δημιουργεί στον οργανισμό μας όλες τις κατάλληλες συνθήκες για να αναπτυχθεί η ασθένεια.

Η δυσλειτουργία του  πεπτικού συστήματος είναι μια από τις αρνητικές συνέπειες του χλωρίου στον οργανισμό μας και δεν είναι καθόλου τυχαίο που στις μέρες μας ακούμε συχνά για δυσπεψίες και φουσκώματα στομάχου.

Ωστόσο το χλώριο είναι μια ουσία από την οποία εύκολα μας προστατεύουν τα φίλτρα νερού ενεργού άνθρακα, αφού παρέχουν αποτελεσματική κατακράτηση.

Το κατάστημα μας με φίλτρα νερού στην Νεα Ιωνια (Αθήνα) - Primato Hellas

Το κατάστημα μας με φίλτρα νερού στην Νεα Ιωνια – Primato Hellas


Το άρθρο αυτό γράφει ο ειδικός μας Γιώργος Μαργιώλος (στα αριστερά) και μοιράζεται μαζί σας συμβουλές και πληροφορίες για το νερό της Αθήνας και τις ιδιαιτερότητες του.

Χρειάζομαι φίλτρο νερού;

Μπορεί λοιπόν το νερό της Αθήνας να χαρακτηρίζεται καθαρό βάσει αναλύσεων, ωστόσο οι δυο παραπάνω παράγοντες είναι αρκετοί για να δημιουργήσουν μια δικαιολογημένη ανησυχία για την υγεία σας.

Ευτυχώς, τα εξελιγμένα συστήματα φίλτρανσης που υπάρχουν διαθέσιμα στην αγορά έρχονται για να δώσουν λύση και να εγγυηθούν πως κάθε ποτήρι νερού που πίνετε έχει τη μέγιστη καθαρότητα.

Αφού λοιπόν “είμαστε νερό” και το έχουμε τόση ανάγκη δεν αξίζει μια μικρή επένδυση για την υγεία σας;

Βρείτε μια πλήρη γκάμα στο online κατάστημα της Primato ή επισκεφτείτε το νέο μας κατάστημα με φίλτρα νερού στην Νέα Ιωνία για να δείτε από κοντά πώς δουλεύουν τα φίλτρα σε πραγματικές συνθήκες και να γνωρίσετε όλα τα οφέλη που θα χαρίσουν καθημερινά στην υγεία σας.

Βρείτε μας στην Νεά Ιωνία (Αθήνα)


Λίγα λόγια για τον αρθρογράφο

Γιώργος Μαργιώλος - Primato Hellas

Ο Γιώργος Μαργιώλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης. Μιλάει άριστα την αγγλική γλώσσα και (όχι τόσο άριστα) την γερμανική.

Έχει εκτελέσει καθήκοντα Project Manager στο τμήμα Μάρκετινγκ της Avery Dennison – Fastener Division στην Αγγλία. Εκεί, το βασικό του project ήταν να επαναπροωθήσει τα προϊόντα της εταιρίας σε νέες εφαρμογές ώστε να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο ο κόσμος ήταν πιο εξοικειωμένος με τα φίλτρα νερού, του γεννήθηκε η αγάπη για τα φίλτρα νερού που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, μειώνουν τη χρήση πλαστικών εμφιαλωμένων μπουκαλιών και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Από το 2008 και μετά, έχει δημοσιεύσει πάνω από 300 άρθρα μοναδικού εκπαιδευτικού και ενημερωτικού περιεχομένου πάνω στα φίλτρα νερού και τις νέες τεχνολογίες επεξεργασίας νερού.

Κατά καιρούς, πανεπιστήμια και διδακτορικοί φοιτητές ζητούν να χρησιμοποιήσουν τα άρθρα του Γιώργου Μαργιώλου στις εργασίες τους λόγω της ποιότητας και μοναδικότητας τους.

Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες για τα φίλτρα νερού στην Αθήνα, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 210 27 55 681. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε! Εναλλακτικά, μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας:

    Όνομα (υποχρεωτικό)

    Email (υποχρεωτικό)

    Θέμα