Φίλτρο ενεργού άνθρακα από καρύδα με μεμβράνη Υπερδιήθησης Hollow Fiber Ultra Filtration 0.01μm PREMIUM UFC

Αρχική/Ανταλλακτικά Φίλτρα & Εξαρτήματα/Ανταλλακτικά Φίλτρα Νερού Ενεργού Άνθρακα/Φίλτρο ενεργού άνθρακα από καρύδα με μεμβράνη Υπερδιήθησης Hollow Fiber Ultra Filtration 0.01μm PREMIUM UFC

Φίλτρο ενεργού άνθρακα από καρύδα με μεμβράνη Υπερδιήθησης Hollow Fiber Ultra Filtration 0.01μm PREMIUM UFC

59.00

Η τεχνολογία Υπερ-διήθησης (Ultra Filtration) με τη χρήση μεμβρανών κοίλων ινών ( Hollow Fiber ) αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο καθαρίζουμε κι επεξεργαζόμαστε το νερό σε όλο τον κόσμο. Μέχρι πριν λίγα χρόνια, η τεχνολογία αυτή ήταν τόσο ακριβή που τη συναντούσαμε μόνο σε πολύ μεγάλα εργοστάσια ανακύκλωσης νερού. Πλέον, μετά από πολλά χρόνια ερευνών, η τεχνολογία αυτή μπορεί να ενσωματωθεί σε οικιακά φίλτρα νερού. Το φίλτρο αυτό καθαρίζει το νερό σε 2 στάδια. Στο πρώτο στάδιο το νερό υποχρεούται να περάσει από τον συμπαγή ενεργό άνθρακα από φλοιό καρύδας με διαπερατότητα 10μm. Στο δεύτερο στάδιο το νερό περνάει από τις μεμβράνες Hollow Fiber με διαπερατότητα 0.01μm. Το PREMIUM UFC μειώνει μία απίστευτα μεγάλη λίστα από μολυσματικά στοιχεία όπως το χλώριο, τα βακτήρια, τους ιούς, τα κολλοειδή κ.α.. Ταιριάζει στις περισσότερες συσκευές του εμπορίου.

Κωδικός προϊόντος: PREMIUM UFC Κατηγορία:

Περιγραφή

  • Φιλτράρισμα νερού 2 σταδίων.
  • Εξωτερικά, το φίλτρο αποτελείται από συμπαγή ενεργό άνθρακα που κατασκευάζεται από φλοιό καρύδας με διαπερατότητα 10μm.
  • Εσωτερικά, το φίλτρο διαθέτει μεμβράνη Hollow Fiber (η πλέον σύγχρονη μέθοδος επεξεργασίας νερού) με διαπερατότητα 0.01μm.
  • Το νερό διαπερνά το φίλτρο από έξω προς τα μέσα, δηλαδή πρώτα περνάει από τον ενεργό άνθρακα κι έπειτα από τη μεμβράνη.
  • Μειώνει έναν μεγάλο αριθμό επικίνδυνων ουσιών, όπως το χλώριο, τα βακτήρια,οι ιοί, τα κολλοειδή κ.ά.
  • Αντοχή φίλτρου : 5000 λίτρα.
  • Διαστάσεις 2.5” x 10”.
  • Συμβατό με τις περισσότερες συσκευές.
  • Κατασκευάζεται στη Νότιο Κορέα

 

Αναλυτικά:

1o στάδιο – Φίλτρο συμπαγούς ενεργού άνθρακα από καρύδα

Ενεργός άνθρακας από φλοιό καρύδαςΤα φίλτρα ενεργού άνθρακα είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος επεξεργασίας και καθαρισμού νερού και χρησιμοποιούνται είτε μόνα τους είτε σε συνδυασμό με άλλα φίλτρα.

Η επιφάνεια του ενεργού άνθρακα είναι τεράστια. Μισό κιλό ενεργού άνθρακα μπορεί να καταλάβει μια έκταση μισού τετραγωνικού χιλιομέτρου.

Ο ενεργός άνθρακας αυτού του φίλτρου μειώνει το χλώριο, το χλωροφόρμιο, τη δυσάρεστη γεύση και οσμή, τα αιωρουμένα σωματίδια, την άμμο, την σκουριά, τη λάσπη, το χώμα, τον ολικό οργανικό άνθρακα, τις βιομηχανικές οργανικές ενώσεις (τετραχλωροαιθυλένιο, τριχλωροαιθυλένιο), τις διαλυμένες οργανικές ενώσεις, το οργανικό χρώμα, τον διαλυμένο σίδηρο, το μαγγάνιο, τα βιομηχανικά απόβλητα και πολλές άλλες βλαβερές για τον οργανισμό ουσίες.

Ο ενεργός άνθρακας που κατασκευάζεται από τον φλοιό της καρύδας είναι εξαιρετικά οικολογικός και φιλικός προς το περιβάλλον.

2o στάδιο – Υπερδιήθηση με μεμβράνες Κοίλων Ινών ( Hollow Fiber Ultra Filtration)

Μεμβράνη υπερδιήθησης (Hollow Fiber Ultra Filtration)Το εσωτερικό του φίλτρου περιέχει ειδικές μεμβράνες κοίλων ινών ( Hollow Fiber Membranes) που ανήκουν στην κατηγορία της υπερδιήθησης (Ultra Filtration). Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν όσα φίλτρα έχουν διαπερατότητα από 0.1 έως 0.01 (η διάμετρος των οπών από τις οποίες επιχειρεί να περάσει το νερό). Τα συνηθισμένα φίλτρα ενεργού άνθρακα καθώς και τα κεραμικά φθάνουν μέχρι τα 0.2 μm. Οι μεμβράνες κοίλων ινών όμως είναι πολύ πιο στενές, φιλτράροντας πολλές περισσότερες επικίνδυνες ουσίες.

Η τεχνολογία της υπερδιήθησης με μεμβράνες κοίλων ινών άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο φιλτράρουμε το νερό. Μέχρι πριν λίγα χρόνια, ήταν τόσο ακριβή που εφαρμοζόταν μόνο σε πολύ μεγάλα εργοστάσια ανακύκλωσης νερού. Πλέον, όμως, έχει γίνει περισσότερο προσβάσιμη, με αποτέλεσμα να τοποθετείται σε οικιακά φίλτρα νερού.

Απομακρύνει το χλώριο, τα βακτήρια, τους ιούς, τα κολλοειδή, Giardia, Crypto (που συναντάμε συνήθως σε δεξαμενές και σε πηγές νερού που δεν ανήκουν σε κάποιο αστικό δίκτυο ύδρευσης), τα αιωρούμενα στερεά, τη θολότητα, τους μικρο-οργανισμούς, τα TOCs, κ.ά.

Πώς δουλεύει:

Η μεμβράνη Hollow Fiber είναι μια ημι-διαπερατή μεμβράνη, από την οποία επιχειρούν να περάσουν διάφορα μολυσματικά στοιχεία. Όσα στοιχεία είναι μεγαλύτερα από 0.01 μm, αδυνατούν να τη διαπεράσουν, κι έτσι δεν καταλήγουν στο ποτήρι σας. Έτσι, τα στερεά εναιωρήματα και οι ουσίες υψηλού μοριακού βάρους αποκλείονται από το φίλτρο, ενώ το καθαρό νερό και οι διαλυτές ουσίες χαμηλού μοριακού βάρους περνούν στο ποτήρι σας.

Αυτή η διαδικασία διαχωρισμού χρησιμοποιείται στη βιομηχανία και την έρευνα για τον καθαρισμό και τη συγκέντρωση μακρομοριακών (103 – 106 Da) διαλυμάτων, και, ειδικότερα, πρωτεϊνικών.

Τα συστήματα επεξεργασίας νερού, ανάλογα με τη διαπερατότητά τους, ανήκουν σε μία από αυτές τις κατηγορίες: φίλτρανση σωματιδίων, μικρο-διήθηση (Micro-Filtration), υπερδιήθηση (Ultra Filtration), νανοδιήθηση (Nano-Filtration) και αντίστροφη ώσμωση (Reverse Osmosis).

Κατηγορίες επεξεργασίας νερού Φίλτρανση σωματιδίων (1000μm – 10μm). Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν τα φίλτρα νερού κεντρικής παροχής και αφαιρούν το χώμα, τις πέτρες και την σκουριά.

Μικροφίλτρανση 10μm – 0.1μm (Micro-Filtration). Στην κατηγορία αυτή ανήκουν τα περισσότερα φίλτρα ενεργού άνθρακα, καθώς και τα κεραμικά φίλτρα.

Υπερδιήθηση 0.1μm – 0.01μm (Ultra Filtration). Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν οι μεμβράνες κοίλων ινών (Hollow Fiber Membranes).

Νανοδιήθηση (0.01μm – 0.001μm) (Nano Filtration).  Η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι πολύ ακριβή για τους οικιακούς χρήστες και δεν εφαρμόζεται σε οικιακά φίλτρα.

Αντίστροφη Ώσμωση (0.0001μm) (Reverse Osmosis). Τα συστήματα αντίστροφης ώσμωσης είναι ιδανικά για περιοχές με πολύ δύσκολο νερό, όπως στη Νησιωτική Ελλάδα και στη Χαλκιδική. Απομακρύνουν όλες τις επικίνδυνες ουσίες από το νερό καθώς και τα άλατα, είναι όμως ακριβά στη λειτουργία και ρίχνουν αρκετό νερό στην αποχέτευση.

 

Το συγκεκριμένο φίλτρο συνδυάζει τη μικρο-φίλτρανση με την υπερδιήθηση και είναι ό, τι καλύτερο μπορείτε να εγκαταστήσετε στο σπίτι σας για εγγυημένα καθαρό και υγιεινό νερό.

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Φίλτρο ενεργού άνθρακα από καρύδα με μεμβράνη Υπερδιήθησης Hollow Fiber Ultra Filtration 0.01μm PREMIUM UFC”