Το νερό δεν είναι απλώς πολύτιμο επειδή μας ξεδιψά. Φροντίζει να ρυθμίζει το σωματικό μας βάρος και το μεταβολισμό, τη θερμοκρασία μας και μας διατηρεί – όταν βρίσκεται σε κατάλληλη ποσότητα στον οργανισμό μας – σε υδατική ισορροπία. Αν και δεν έχει διατροφική αξία, το σώμα μας αγαπά πολύ το νερό και μάλιστα αποτελείται περίπου στο 75% από ύδωρ. Βεβαίως, όσο μεγαλώνουμε, το ποσοστό αυτό μειώνεται αναλόγως το φύλο, την ηλικία, το βάρος και τη ζωή που κάνουμε. Είναι όμως σημαντικό, το ποσοστό αυτό να μην πέφτει κάτω από το 60%.

Όπως αντιλαμβανόμαστε, το να πίνουμε νερό κάθε μέρα, σε όποια ηλικία κι αν βρισκόμαστε, είναι υγεία. Εάν είστε 60-70 κιλά, θα χρειαστεί να τροφοδοτείτε τον οργανισμό σας με 2-2 ½ λίτρα καθημερινώς, ενώ εάν προσεγγίζετε τα 90 κιλά, τότε θα πρέπει να πίνετε περίπου 3 λίτρα. Μία χρυσή τομή, είναι τα 8-9 ποτήρια την ημέρα. Βεβαίως, εάν γυμνάζεστε, ιδρώνετε πολύ ή κουράζεστε σωματικά, τότε θα πρέπει να αυξήσετε αυτή την ποσότητα, πάντα και σε συνεννόηση με ειδικό.

Το νερό που κυκλοφορεί στο αστικό υδρευτικό σύστημα και που φτάνει στη βρύση μας, δεν είναι φιλτραρισμένο, ούτε καθαρό σε καμία περίπτωση. Στερεά και άλλα σωματίδια κυκλοφορούν ελεύθερα σε αυτό, τα οποία συχνά είναι επιζήμια για την υγεία μας. Χώματα, πέτρες, βαρέα μέταλλα, αλλά και μικρόβια, μόλυβδος, χλώριο, φυτοφάρμακα, είναι ικανά να μπουν στο νερό που θα πιούμε, εμείς και η οικογένειά μας. Συνεπώς, η επιλογή ενός ποιοτικού και σωστού -για την περίπτωσή μας- φίλτρου νερού, είναι εξαιρετική κίνηση.

Η μόνη ίσως εναλλακτική, αντί των φίλτρων νερού, είναι το εμφιαλωμένο νερό, ειδικά εάν έχουμε παιδιά. Πέραν όμως από το κουβάλημα, το νερό αυτό, έχει την ιδιαιτερότητα ότι του έχει αφαιρεθεί κατά τη διαδικασία της εμφιάλωσης το χλώριο. Και το χλώριο είναι σημαντικό, διότι σκοτώνει τα μικρόβια. Άρα, όσο καιρό μένει το νερό μέσα στο μπουκάλι έως ότου καταναλωθεί, μένει εκτεθειμένο στα μικρόβια που αναπτύσσονται μέσα στο πλαστικό. Αντίθετα, το φίλτρο νερού επιτρέπει στο χλώριο να δράσει μέχρι τη στιγμή που το νερό θα διαπεράσει το υλικό του φίλτρου και θα χυθεί -καθαρό πια και υγιεινό- στο ποτήρι μας.

Τα 15 + 1 Πλεονεκτήματα από τη Χρήση των Φίλτρων Νερού

 • Άχρωμο, άοσμο, υγιεινό, φρέσκο, πραγματικά ποιοτικό νερό
 • Οικονομική επιλογή με ελάχιστο (συνήθως ετήσιο) κόστος «συντήρησης», δηλαδή αλλαγής του φίλτρου (όχι της συσκευής)
 • Φροντίζετε την υγεία σας και κυρίως, την υγεία των παιδιών σας από την πολύ μικρή ηλικία της ανάπτυξής τους
 • Τα φίλτρα νερού αποτελούν εγγυημένη, οικολογική επιλογή
 • Οι συσκευές «φοράνε» διαφόρων ειδών φίλτρα (μονά, διπλά ή και τριπλά για μεγαλύτερη προστασία), αναλόγως με το πρόβλημα νερού και σκληρότητας αλάτων κάθε περιοχής (π.χ. νησιά)
 • Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 5 βασικές κατηγορίες φίλτρων νερού, αναλόγως τη χρήση και το χώρο στην κουζίνα σας
 • Αναλόγως τη συσκευή φιλτραρίσματος νερού, είναι πιθανόν να μπορείτε να αγοράσετε πολύ μοντέρνες φιλτροθήκες που κολακεύουν τον πάγκο της κουζίνας
 • Μπορείτε να επιλέξετε από φιλτροθήκες που τοποθετούνται σε μερικά δευτερόλεπτα μέχρι πιο “heavy duty” φίλτρα νερού που κρύβονται κάτω από τον πάγκο της κουζίνας
 • Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολύ ανθεκτικά φίλτρα πόσιμου νερού με 100% αποτελεσματικότητα και 10ετή εγγύηση (π.χ. τα Αμερικάνικα φίλτρα νερού με 10ετή εγγύηση)
 • Τα περισσότερα φίλτρα ταιριάζουν σε κάθε τύπο βρύσης κουζίνας
 • Τα συστήματα καθαρισμού νερού συνοδεύονται από βίντεο και οδηγίες για πιο εύκολη τοποθέτηση
 • Τα φίλτρα νερού περιέχουν ενεργό άνθρακα ή και κεραμικό περίβλημα για μεγαλύτερη ενίσχυση του φιλτραρίσματος. Έτσι, συγκρατούνται όλα τα στερεά σωματίδια και οι μικροοργανισμοί, όπως: χώμα, χλώριο, μόλυβδος, φυτοφάρμακα, βακτήρια, σκουριά, πέτρες.
 • Ανάλογα τη χρήση, τα ανταλλακτικά φίλτρα μπορούν να διαρκέσουν ακόμη κι έναν ολόκληρο χρόνο ή και κάτι παραπάνω
 • Ανάλογα την περιοχή που ζείτε και την ποιότητα νερού ή τα προβλήματα στο υδρευτικό σας σύστημα, επιλέγετε εξατομικευμένη λύση συσκευής καθαρισμού του νερού που κρατά μια ζωή
 • Τα φίλτρα νερού μπορούν να εξυπηρετήσουν από το πόσιμο νερό στην κουζίνα, μέχρι το μπάνιο, το πλυντήριο ακόμη και το ενυδρείο σας
 • Ξεχνάτε το κουβάλημα εμφιαλωμένου νερού για πάντα!

Primato Hellas – ΦΙΛΤΡΑ ΝΕΡΟΥ http://www.primato.gr/proionta/filtra-nerou

Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2310 383 588 ή στο 210 27 55 681.

Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

Εναλλακτικά μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας παρακάτω και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν:

  Όνομα (υποχρεωτικό)

  Email (υποχρεωτικό)

  Θέμα

  Λίγα λόγια για τον αρθρογράφο

  Γιώργος Μαργιώλος - Primato Hellas

  Ο Γιώργος Μαργιώλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης. Μιλάει άριστα την αγγλική γλώσσα και (όχι τόσο άριστα) την γερμανική.

  Έχει εκτελέσει καθήκοντα Project Manager στο τμήμα Μάρκετινγκ της Avery Dennison – Fastener Division στην Αγγλία. Εκεί, το βασικό του project ήταν να επαναπροωθήσει τα προϊόντα της εταιρίας σε νέες εφαρμογές ώστε να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο ο κόσμος ήταν πιο εξοικειωμένος με τα φίλτρα νερού, του γεννήθηκε η αγάπη για τα φίλτρα νερού που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, μειώνουν τη χρήση πλαστικών εμφιαλωμένων μπουκαλιών και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

  Από το 2008 και μετά, έχει δημοσιεύσει πάνω από 300 άρθρα μοναδικού εκπαιδευτικού και ενημερωτικού περιεχομένου πάνω στα φίλτρα νερού και τις νέες τεχνολογίες επεξεργασίας νερού.

  Κατά καιρούς, πανεπιστήμια και διδακτορικοί φοιτητές ζητούν να χρησιμοποιήσουν τα άρθρα του Γιώργου Μαργιώλου στις εργασίες τους λόγω της ποιότητας και μοναδικότητας τους.