Τι πρέπει να ξέρω για τα φίλτρα νερού; Στην εποχή μας όλο και περισσότερα νοικοκυριά και επαγγελματικοί χώροι τοποθετούν φίλτρα νερού για να απολαμβάνουν όλοι καθημερινά ποιοτικό νερό.

Αν απλά αναλογιστούμε πόσο σημαντικό είναι το νερό στη ζωή μας, σίγουρα εύκολα αντιλαμβανόμαστε ακόμα πόσο πιο σημαντικό είναι το καθαρό νερό!

Σήμερα το πόσιμο νερό  βρύσης μπορεί να είναι καθαρό από τα πιο βλαβερά βακτήρια αλλά εξακολουθεί να μολύνεται από δεκάδες βλαβερές ουσίες που προέρχονται από τη χλωρίωση του, τα παλιά συστήματα ύδρευσης και φυσικά να επιβαρύνεται από τα επιμέρους προβλήματα κάθε γεωγραφικής περιοχής. Χλώριο, άλατα, νιτρικά, βαρέα μέταλλα, αρσενικό, σκουριά και χώμα είναι μόνο μερικά από όσα δυστυχώς καταλήγουν μέσα στο ποτήρι μας.

Και μπορεί να θεωρείται αμελητέα η ποσότητα των βλαβερών αυτών στοιχείων, αλλά μακροπρόθεσμα συσσωρεύονται και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Το φίλτρο νερού λοιπόν είναι ο καλύτερος, οικονομικότερος και αποτελεσματικότερος τρόπος για να είστε σίγουροι πως το νερό που καταλήγει στο σώμα σας είναι καθαρό και να αποφύγετε έτσι δυσάρεστες επιπτώσεις  μελλοντικά.

Γνωρίζετε πως τα φίλτρα νερού αφαιρώντας το χλώριο και τα παράγωγα του μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο για διάφορους καρκίνους;

Τα συστήματα φίλτρανσης χρησιμοποιούν προηγμένη διήθηση νερού μέσα από πολλαπλά στάδια, απομακρύνοντας έτσι όχι μόνο το χλώριο αλλά και δεκάδες ρύπους.

Επιπρόσθετα, ένα καλό φίλτρο νερού  όχι μόνο φιλτράρει όλες τις βλαβερές ουσίες, αλλά σας επιτρέπει να απολαμβάνετε εύγευστο και άοσμο, κρυστάλλινο νερό.

Φίλτρα νερού: Τι πρέπει να ξέρω για να επιλέξω το κατάλληλο φίλτρο νερού

 

Στη αγορά θα βρείτε πολλές αποτελεσματικές και οικονομικές επιλογές σε φίλτρα νερού.

Ωστόσο, όταν επιλέγετε φίλτρο νερού, είτε για τον ιδιωτικό ή για τον επαγγελματικό σας χώρο, πρέπει να ενημερωθείτε για μερικά βασικά χαρακτηριστικά όπως η ποιότητα του υλικού, οι δυνατότητες φιλτραρίσματος, η ικανότητα απορρόφησης κά.

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία από φίλτρα  νερού άνω πάγκου, κάτω πάγκου, πάνω στη βρύση, κεντρικής παροχής κά. που καλύπτουν κάθε συσκευή και μέρος που τροφοδοτεί με νερό τις ανάγκες σας. Καθώς λοιπόν κάθε σπίτι, περιοχή, ιδιωτική ή επαγγελματική στέγη έχει διαφορετικές απαιτήσεις φίλτρανσης θα πρέπει να κάνετε έρευνα πριν την όποια αγορά.

Ο πιο σίγουρος τρόπος να επιλέξετε το σωστό φίλτρο είναι:

 • Nα απευθυνθείτε σε αξιόπιστους προμηθευτές, με υψηλή τεχνογνωσία. Οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες στα φίλτρα νερού μπορούν να σας προτείνουν τα κατάλληλα βάσει των αναγκών και των προβλημάτων που αντιμετωπίζετε. Μην αγοράσετε μόνοι σας φίλτρα νερού χωρίς να έχετε καθορίσει πρώτα τις ανάγκες σας και φυσικά μην αγοράσετε μη-πιστοποιημένα φίλτρα. Το φίλτρο νερού είναι μια μικρή, αλλά ουσιαστική επένδυση και πρέπει να επιλέξετε το σωστό.
 • Οι ειδικοί στα φίλτρα νερού ανάλογα με την ποιότητα της ύδρευσης της περιοχής σας και τη χημική σύσταση που έχει το νερό του δικτύου σας θα προτείνουν την ανάλογη κατηγορία φίλτρου (UV, UF κτλ.)
 • Κατά την αναζήτηση σας θα πρέπει να εξετάσετε σημαντικούς παράγοντες όπως τι ακριβώς αφαιρεί το φίλτρο από το νερό που πίνετε, εάν έχει ενεργό άνθρακα, που πρέπει να τοποθετηθεί, κάθε πότε χρειάζεται αντικατάσταση το ανταλλακτικό του, τι πίεση θα απολαμβάνετε αφού το τοποθετήσετε και φυσικά τις πιστοποιήσεις που συνοδεύουν το κάθε προϊόν φίλτρανσης.

Συντήρηση Φίλτρων Νερού

Επιπρόσθετα, πριν την αγορά φίλτρου πρέπει να γνωρίζετε βασικά πράγματα όπως ότι η διάρκεια ζωής των ανταλλακτικών κυμαίνεται από 6-12 μήνες, ανάλογα με τον αρχικό βαθμό  καθαρότητας του νερού, το μέγεθος πόρου του φίλτρου και φυσικά τον όγκο της χρήσης του.

Είναι πολύ σημαντικό να αλλάζετε έγκαιρα το ανταλλακτικό του φίλτρου, γιατί ένα πολυχρησιμοποιημένο φίλτρο μπορεί να γίνει επικίνδυνο επειδή η επιβαρυμένη χρήση του θα προσθέσει βακτήρια.

Κάντε  μια έρευνα αγοράς, ενημερωθείτε και συμβουλευτείτε τους  ειδικούς πριν την τελική σας επιλογή.

Σε κάθε περίπτωση, έχοντας ένα καλό φίλτρο νερού, διασφαλίζετε με το μικρότερο κόστος και κόπο τόσο τη δική σας υγεία όσο και της οικογένειας σας.

Δεν αξίζει λοιπόν να επενδύσετε σε μια οικονομική συσκευή με εξαιρετικά εύκολη συντήρηση για να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας και να ενισχύσετε την ευεξία σας;

Σχετικές πηγές:

 1. Φίλτρα βρύσης νερού
 2. Torayvino φίλτρα βρύσης
 3. Οικιακά φίλτρα Primato

Λίγα λόγια για τον αρθρογράφο

Γιώργος Μαργιώλος - Primato Hellas

Ο Γιώργος Μαργιώλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης. Μιλάει άριστα την αγγλική γλώσσα και (όχι τόσο άριστα) την γερμανική.

Έχει εκτελέσει καθήκοντα Project Manager στο τμήμα Μάρκετινγκ της Avery Dennison – Fastener Division στην Αγγλία. Εκεί, το βασικό του project ήταν να επαναπροωθήσει τα προϊόντα της εταιρίας σε νέες εφαρμογές ώστε να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο ο κόσμος ήταν πιο εξοικειωμένος με τα φίλτρα νερού, του γεννήθηκε η αγάπη για τα φίλτρα νερού που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, μειώνουν τη χρήση πλαστικών εμφιαλωμένων μπουκαλιών και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Από το 2008 και μετά, έχει δημοσιεύσει πάνω από 300 άρθρα μοναδικού εκπαιδευτικού και ενημερωτικού περιεχομένου πάνω στα φίλτρα νερού και τις νέες τεχνολογίες επεξεργασίας νερού.

Κατά καιρούς, πανεπιστήμια και διδακτορικοί φοιτητές ζητούν να χρησιμοποιήσουν τα άρθρα του Γιώργου Μαργιώλου στις εργασίες τους λόγω της ποιότητας και μοναδικότητας τους.

Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2310 383 588 ή στο 210 27 55 681.

Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

Εναλλακτικά μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας παρακάτω και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν:

  Όνομα (υποχρεωτικό)

  Email (υποχρεωτικό)

  Θέμα