Γιώργος Μαργιώλος CEO: Φίλτρα Νερού Primato Hellas

Γράφει ο Γιώργος Μαργιώλος: CEO –  Φίλτρα Νερού Primato Hellas

Τα φίλτρα νερού κάτω πάγκου όπως σωστά μαντέψατε, τοποθετούνται κάτω από τον πάγκο της κουζίνας.

Αποτελούνται από την συσκευή, ή αλλιώς φιλτροθήκη, και το ανταλλακτικό φίλτρο ενεργού άνθρακα.

Μπορεί να είναι μονές, διπλές, ή ακόμα και τριπλές ανάλογα με τα προβλήματα που μπορεί να έχει το νερό της περιοχής σας (πχ άλατα, αρσενικό, μόλυβδο, χώματα κτλ).

Μπορούν να συνδεθούν με 2 τρόπους:

 1. Είτε απευθείας στην κρύα παροχή νερού της βρύσης της κουζίνας
 2. Είτε με δικό τους ξεχωριστό βρυσάκι, απ’ όπου θα τρέχει αποκλειστικά φιλτραρισμένο νερό.

Ας τα δούμε πιο αναλυτικά:

Φίλτρα νερού κάτω πάγκου – απευθείας σύνδεση στην παροχή:

Στη βρύση της κουζίνας σας καταλήγουν 2 παροχές νερού.

Μία παροχή για το κρύο νερό και μία για το ζεστό.

Τα φίλτρα στην ουσία παρεμβάλλονται στην κρύα παροχή νερού.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι κάθε φορά που θα ανοίγετε τη βρύση σας στο κρύο, το νερό που θα τρέχει θα είναι φιλτραρισμένο.

Σε αυτή την κατηγορία φίλτρων υπάρχουν κάποια μειονεκτήματα και κάποια πλεονεκτήματα.

Το βασικό μειονέκτημα είναι ότι καθώς το νερό τρέχει “γρήγορα” μέσα από το φίλτρο, δεν μπορούμε να βάλουμε πιο “στενά” φίλτρα ενεργού άνθρακα, καθώς θα κοπεί ελαφρώς η πίεση του νερού αλλά και το φίλτρο δεν θα μπορεί να κάνει σωστά τη δουλειά του.

Όλα τα φίλτρα ενεργού άνθρακα λειτουργούν καλύτερα όσο το νερό τρέχει αργά – έτσι προλαβαίνουν να το φιλτράρουν πιο αποτελεσματικά.

Φίλτρο νερού κάτω πάγκου - απευθείας σύνδεση στην παροχή

Μονό φίλτρο νερού κάτω πάγκου

Στη μονή φιλτροθήκη (δείτε φωτογραφία πιο πάνω) συνήθως βάζουμε ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα, του οποίου η στάνταρντ έκδοση μειώνει το χλώριο, χλωροφόρμιο, δυσάρεστη γεύση, οσμή, αιωρουμένα σωματίδια, άμμο, σκουριά, λάσπη, χώματα, ολικό οργανικό άνθρακα, βιομηχανικές οργανικές ενώσεις (τετραχλωροαιθυλένιο, τριχλωροαιθυλένιο), διαλυμένες οργανικές ενώσεις, οργανικό χρώμα, διαλυμένο σίδηρο, μαγγάνιο. Φυσικά, βελτιώνει σημαντικά τη γεύση και τη μυρωδιά του νερού.

διπλό φίλτρο νερού κάτω πάγκου

Διπλό φίλτρο νερού. Κατάλληλο για περιοχές που έχουν πιο “δύσκολο” νερό από τα συνηθισμένα (πχ άλατα, βαρέα μέταλλα, χώματα κτλ)

Στο διπλό φίλτρο νερού μπορούμε να αντιμετωπίσουμε 2 προβλήματα στο νερό. Αν για παράδειγμα στην περιοχή σας έχετε πολλά χώματα, τότε στο πρώτο στάδιο θα μπει ένα φίλτρο πολυπροπυλενίου που μειώνει τα χώματα, τις λάσπες, τα πετραδάκια και τις βρωμιές και στο δεύτερο στάδιο θα μπει ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα που καθαρίζει το νερό από τις χημικές ουσίες (όπως αναγράφονται πιο πάνω). Υπάρχουν εξειδικευμένα φίλτρα άνθρακα που μπορούν να μειώσουν σημαντικές ουσίες όπως το αρσενικό, τις κύστες, τα μικρόβια κτλ.

Αν για παράδειγμα έχετε πολλά άλατα αλλά και βαρέα μέταλλα, τότε στο πρώτο στάδιο θα μπει ένα φίλτρο μείωσης αλάτων και στο δεύτερο στάδιο θα μπει ένα φίλτρο άνθρακα που να μειώνει και τα βαρέα μέταλλα (μαζί με όλα τα υπόλοιπα που μειώνουν οι στάνταρ άνθρακες).

τριπλό φίλτρο νερού κάτω πάγκου

Το τριπλό φίλτρο μπορεί να αντιμετωπίσει πολλαπλά προβλήματα (άλατα και βαρέα μέταλλα, νιτρικά με έντονη μυρωδιά κτλ)

Στο τριπλό φίλτρο νερού καταφεύγουμε μόνο όταν έχουμε πολλαπλά προβλήματα στο νερό, που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με ένα διπλό φίλτρο. Εάν για παράδειγμα έχετε πολλά χώματα, ανεβασμένο επίπεδο νιτρικών αλλά και αρσενικό, τότε στο πρώτο στάδιο θα μπει ένα φίλτρο μείωσης χωμάτων, στο δεύτερο ένα φίλτρο μείωσης νιτρικών και στο τρίτο στάδιο ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα που να μειώνει το αρσενικό.

Φίλτρα νερού κάτω πάγκου – σύνδεση με ξεχωριστή βρύση:

Όπως είπαμε και παραπάνω, όσο πιο αργά τρέχει το νερό, τόσο καλύτερα φιλτράρεται.

Τα φίλτρα λοιπόν που συνδέονται με δικό τους βρυσάκι, ανεξάρτητα από την βρύση της κουζίνας σας, έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα: φιλτράρουν καλύτερα!

Σε αυτές τις συσκευές μπορούμε να βάλουμε μία πληθώρα ανταλλακτικών φίλτρων, που αντέχουν περισσότερο χρονικά, αφού τη βρύση την χρησιμοποιούμε μόνο για να πιούμε νερό και όχι για άλλες δουλειές (όπως για παράδειγμα το πλύσιμο των πιάτων, όπως συμβαίνει με τα φίλτρα της προηγούμενης κατηγορίας.)

Φίλτρο νερού κάτω πάγκου με βρύση

Μονό φίλτρο νερού με ξεχωριστή βρύση

Και σε αυτήν την κατηγορία, τα φίλτρα είναι μονά, διπλά ή και τριπλά, ανάλογα με το πρόβλημα που θέλετε να αντιμετωπίσετε. Στο εμπόριο κυκλοφορούν πλέον όμορφες βρύσες για να μην επιβαρύνετε “οπτικά” την κουζίνα σας.

Για την εγκατάσταση αυτού του φίλτρου, προτιμήστε έναν υδραυλικό, εξειδικευμένο στα φίλτρα. Το κόστος της μονής συσκευής μαζί με όλα τα παρελκόμενα (φίλτρο ενεργού άνθρακα, βρύση, σωλήνες, εξαρτήματα κτλ) ανέρχεται σε 70 με 120 € ανάλογα την εταιρία και την χώρα κατασκευής.

Το διπλό φίλτρο μπορεί να αγγίξει τα 180€ και το τριπλό τα 250€ ανάλογα πάντα με τα ανταλλακτικά φίλτρα που θα μπουν.

Όπως και να χει, καλό είναι να κάνετε μία εκτεταμένη συζήτηση με το κατάστημα από όπου πρόκειται να αγοράσετε τα φίλτρα σας, για να καταλήξετε μαζί στην καλύτερη δυνατή λύση.

Στην κατηγορία αυτή ανήκει επίσης η Αντίστροφη Όσμωση.

Επειδή όμως η τεχνολογία της είναι αρκετά διαφορετική, θα την αναλύσουμε σε επόμενο άρθρο.

Επικοινωνήστε μαζί μας για ό, τι χρειαστείτε στο 2310 383 588.

Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.

Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2310 383 588 ή στο 210 27 55 681.

Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

Εναλλακτικά μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας παρακάτω και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν:

  Όνομα (υποχρεωτικό)

  Email (υποχρεωτικό)

  Θέμα

  Λίγα λόγια για τον αρθρογράφο

  Γιώργος Μαργιώλος - Primato Hellas

  Ο Γιώργος Μαργιώλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης. Μιλάει άριστα την αγγλική γλώσσα και (όχι τόσο άριστα) την γερμανική.

  Έχει εκτελέσει καθήκοντα Project Manager στο τμήμα Μάρκετινγκ της Avery Dennison – Fastener Division στην Αγγλία. Εκεί, το βασικό του project ήταν να επαναπροωθήσει τα προϊόντα της εταιρίας σε νέες εφαρμογές ώστε να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο ο κόσμος ήταν πιο εξοικειωμένος με τα φίλτρα νερού, του γεννήθηκε η αγάπη για τα φίλτρα νερού που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, μειώνουν τη χρήση πλαστικών εμφιαλωμένων μπουκαλιών και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

  Από το 2008 και μετά, έχει δημοσιεύσει πάνω από 300 άρθρα μοναδικού εκπαιδευτικού και ενημερωτικού περιεχομένου πάνω στα φίλτρα νερού και τις νέες τεχνολογίες επεξεργασίας νερού.

  Κατά καιρούς, πανεπιστήμια και διδακτορικοί φοιτητές ζητούν να χρησιμοποιήσουν τα άρθρα του Γιώργου Μαργιώλου στις εργασίες τους λόγω της ποιότητας και μοναδικότητας τους.