Στην πραγματικότητα οι άνθρωποι παραμελούν πολλές φορές τον εαυτό τους, κατ’επέκταση την υγεία τους, λόγω των πολλών προβλημάτων και ενασχολιών που έχουν καθημερινά. Από την άλλη, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν έλλειψη γνώσεων για το πως να ζήσουν ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων μπορείτε να ξεκινήσετε με τους τρεις βασικούς παράγοντες ώστε και εσείς να μπείτε στον δρόμο προς την υγιεινή ζωή.


Βιταμίνη D

κοπέλα τρέχει στην παραλίαΤο σώμα μας παράγει βιταμίνη D όταν εκτίθεται στο φως του ήλιου. Λόγω της ικανότητάς που έχει είναι ζωτικής σημασίας. Την χαρακτηρίζουν ως «ικανό θαύμα» διότι μπορεί να σταματήσει τον καρκίνο (77 τοις εκατό όλων των καρκίνων εμποδίζονται μόνο από τη βιταμίνη D). Επίσης την χρησιμοποιούν για να διευκολύνουν την κατάθλιψη, την ενίσχυση της υγείας των οστών, τη βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου, την ενίσχυση της υγείας της καρδιάς, και πολλά άλλα. Η βιταμίνη D δεν συγκρίνεται με τίποτα σε σχέση με τον αριθμό των σημαντικά οφέλη για την υγεία που προέρχεται από μία μόνο ουσία.
Ακόμα κι αν η βιταμίνη D συχνά αναφέρεται ως βιταμίνη «ηλιαχτίδα», είναι στην πραγματικότητα μια νευρο-ρυθμιστική ορμόνη. Αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί οι άνθρωποι βιώνουν εναλλαγές της διάθεσης, κατάθλιψη όταν είναι χαμηλή τα ποσοστά βιταμίνης D. Αυτό συνήθως συμβαίνει κατά την διάρκεια των χειμερινών μηνών ή σε άλλες περιοχές που αντιμετωπίζουν πολύ λιγότερο ηλιακό φως.

Βιταμίνη DΓια να μεγιστοποιηθεί η απορρόφηση και αποθήκευση της βιταμίνης D, (μπορεί να αποθηκευτεί για μέχρι τρεις μήνες) πρέπει να εκθέτουμε τον εαυτό (δέρμα, χέρια-πόδια) μας στον ήλιο για 15 έως 30 λεπτά σε ώρες αιχμής της ημέρας (όσο πιο σκούρο είναι το δέρμα, τόσο μεγαλύτερη είναι η έκθεση που απαιτείται. Δεν απορροφάται από το γυαλί, σε περίπτωση που κάθεστε μέσα από την τζαμαρία του σπιτιού σας και λιάζεστε. Όπως επίσης και από το αντηλιακό. Για αυτό καλό θα ήταν να μην βάλετε από την αρχή που εκτεθείτε στον ήλιο.
Όμως, καθώς η ημέρα μικραίνει, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να περνάμε χρόνο κάτω από τον ήλιο και επιπλέον, είναι και ολοένα πιο επικίνδυνο χωρίς κάποια αντηλιακή προστασία συνέχεια. Φυσικά εκτός από την ηλιοθεραπεία, υπάρχουν και άλλοι τρόποι. Όπως μέσω της διατροφής ή κάποιου συμπληρώματος.


 

Περπάτημα στην παραλίαΓείωση

Είμαι σίγουρη πως σας μπερδέψαμε. Τι εννοούμε όμως; Η γείωση είναι η απλή πράξη της επανασύνδεσης με την αρνητικά φορτισμένη Γη. Τι σας είπαμε τώρα. Με απλά λόγια είναι όταν π.χ. περπατάμε ξυπόλυτοι. Αν και δεν είναι πάντα εύκολο να συνδέσετε το γυμνό δέρμα στο χώμα, γρασίδι, άμμο πρόκειται για μία πράξη που αξίζει να την κάνετε. Η γείωση έχει συνδεθεί με πολλά απίστευτα οφέλη, όπως:
• Βελτιώνονται ή εξαφανίζονται συμπτώματα από διαταραχές που οφείλονται σε ελεύθερες ρίζες και φλεγμονή, συμπεριλαμβανομένου του χρόνιου πόνου (μείωση του πόνου και της φλεγμονής)
• Βελτιωμένο ανοσοποιητικό σύστημα
• Ανακουφίζονται μυϊκές εντάσεις και πονοκέφαλοι
• Βελτιώνεται εξαιρετικά η ποιότητα του ύπνου
• Μειώνονται τα επίπεδα της ορμόνης του άγχους, ελαττώνεται το άγχος και ηρεμεί το νευρικό σύστημα
• Βελτιωμένη καρδιαγγειακή λειτουργία
• Επιταχύνεται η ανάκαμψη μετά την έντονη αθλητική δραστηριότητα
• Ομαλοποιούνται οι βιολογικοί ρυθμοί, ρυθμίζεται το «βιολογικό ρολόι» του οργανισμού
• Μειώνεται ή εξαφανίζεται το τζετ λαγκ
• Αυξάνεται η ενέργεια του οργανισμού
• Μηδενίζεται η ένταση του ηλεκτρικού πεδίου που απορροφά το ανθρώπινο σώμα (body voltage)
• Προστατεύεται το σώμα από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία του περιβάλλοντος
Φυσικά για εκείνους που δεν είναι πρόθυμοι ή δεν μπορούν να το κάνουν λόγω έλλειψης ελεύθερου χρόνου, υπάρχουν προϊόντα που μπορούν να προσφέρουν τα ίδια αποτελέσματα σε εσωτερικούς χώρους με τα ίδια οφέλη.


Νερό

Δεν είναι είδηση ότι το νερό είναι πολύ σημαντικό για την εύρυθμη λειτουργία πολλών διεργασιών στο σώμα, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι το σώμα αποτελείται από περίπου 70 τοις εκατό νερό.
Το πόσιμο νερό που προέρχεται από τη βρύση, είναι γεμάτο από τοξικά υποπροϊόντα όπως φθοριούχο, χλώριο και πτητικές οργανικές ενώσεις, τα οποία δεν είναι καθόλου καλά. Αυτό δεν είναι το είδος του νερού που το σώμα πρόκειται να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά προκειμένου να διατηρήσει τον ίδιο υγιή. Το φιλτραρισμένο νερό είναι η λύση στο πρόβλημα. Με τα κατάλληλα φίλτρα νερού, ανάλογα στην περίπτωση της εκάστοτε περιοχής, παρέχει επίσης στο σώμα τα κατάλληλα οφέλη.
Δεν είναι πάντα εύκολο διατηρείς τον οργανισμό σου υγιή, ενσωματώνοντας όμως αυτά τα τρία πράγματα θα είναι ένα καλό ξεκίνημα. Κάντε σωστή διατροφή και σε συνδυασμό με αυτά, και τα αποτελέσματα θα σας εκπλήσσουν!

Primato Hellas Εταιρεία εισαγωγής φίλτρων για καθαρό νερό.