Αφού έχουν ήδη προηγηθεί τα part 1 και part 2 ήρθε η σειρά για το τρίτο. Γιατί ως γνωστόν τα καλύτερα κινηματογραφικά έργα είναι τριλογίες. Έτσι και εμείς δεν μπορούσαμε να σας αφήσουμε χωρίς το τρίτο μέρος.

ποτήρι νερό με χλώριοΤο χλώριο κάνει καλό. Μύθος

Χλώριο ή αλλιώς ένα τόσο δα ισχυρό όπλο. Γνωρίζετε ότι το χλώριο είναι μια ισχυρή νευροτοξίνη, τόσο δηλητηριώδης που έχει απαγορευτεί από τους διεθνείς κώδικες πολέμου; Δεν νομίζω.

Και όμως, ισχύει. Επίσης σχηματίζει καρκινογόνες ενώσεις. Καθώς, προκαλεί καρδιακές παθήσεις και αρτηριοσκλήρωση. Και το χειρότερο;

Σκοτώνει τα καλά βακτηρίδια μας, τα αποκαλούμενα, προβιοτικά. Εγώ δεν το βρίσκω και τόσο καλό, εσείς;

φιλτρα νερου PPTΈχει αυξήσει το χλώριο τις καρδιακές παθήσεις; Αλήθεια
Ο όρος καρδιακή προσβολή πριν από 100 χρόνια δεν υπήρχε καν. Η πρώτη κλινική περιγραφή καρδιακής προσβολής έγινε το 1912. Στη δεκαετία του ’80 ήταν ο νούμερο ένα δολοφόνος των Αμερικανών. Πριν από το 20ο αιώνα, δεν υπάρχει καμία ένδειξη αρτηριοσκλήρωσης (φραγμένες αρτηρίες). Μόλις καθιερώνεται η χλωρίωση του δημόσιου πόσιμου νερού, τότε αρχίζουν να ανεβαίνουν στα ύψη οι καρδιακές παθήσεις. Και αυτό γιατί, το χλώριο φθείρει τις αρτηρίες, χαρακώνοντας την εσωτερική επένδυση τους με αυτόν τον τρόπο διευκολύνει τη χοληστερόλη να αρχίσει τη διαδικασία στοκαρίσματος επάνω στις αρτηρίες. Την ώρα που το πόσιμο νερό εκπέμπει SOS.
Το χλώριο επηρεάζει και την πέψη. Αλήθεια
Το χλώριο όπως αναφέραμε και πιο πάνω σκοτώνει τα φιλικά βακτηρίδια στο παχύ έντερο, τα αποκαλούμενα προβιοτικά ή δεύτερο ανοσοποιητικό σύστημά μας. Επηρεάζει τα τελικά στάδια της πέψης. Καθώς, επίσης και την σύνθεση βιταμινών. Με αποτέλεσμα, το πεπτικό σύστημα να αναγκάζεται να λειτουργήσει με μειωμένη αποτελεσματικότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό στη πορεία του χρόνου, επιβαρύνει την υγεία μας, λόγω της επίθεσης του χλωρίου στα προβιοτικά.
βγάζω μόνος μου το χλώριο από το νερόΥπάρχει τρόπος να βγάλω μόνος μου το χλώριο από το νερό; Αλήθεια
Υπάρχει τρόπος και μάλιστα είναι πολύ απλός. Βάλτε το νερό σε μια γυάλινη κανάτα, το τονίζω γυάλινη και αφήστε το για 2 ώρες. Το χλώριο θα εξατμιστεί.

χλώριο κάνει κακόΜόνο το εμφιαλωμένο νερό κάνει καλό. Μύθος

Για όσους δεν το γνωρίζετε το εμφιαλωμένο νερό εκθέτει τους καταναλωτές που το εμπιστεύονται σε σοβαρούς κινδύνους υγείας. Έλεγχος ασφαλείας του εμφιαλωμένου νερού σπάνια γίνεται. Μελέτες δείχνουν ότι βαριά μέταλλα και άλλες τοξικές χημικές ουσίες και βακτηρίδια βρίσκονται στο εμφιαλωμένο νερό που, ειρωνικά, πωλείται βασιζόμενο στους ισχυρισμούς περί «καθαριότητας». Βάση επιστημονικής έρευνας που διεξάγει στην Ολλανδία, διαπιστώθηκε ότι το 40% από 68 μάρκες νερών που δοκιμάστηκαν ήταν μολυσμένα με βακτηρίδια, είτε με μύκητες. Επίσης συμβάλλει στην μόλυνση του πλανήτη μας.

Διότι, το πλαστικό δύσκολα αποσυντίθεται. Τα τοξικά και καρκινογόνα συστατικά των πλαστικών μπουκαλιών, όπως οι φθαλικοί εστέρες που χρησιμοποιούνται για να καταστήσουν μερικά μπουκάλια εύκαμπτα, μπορούν να μολύνουν το περιεχόμενο τους κατά την διάρκεια μεταφορά ή αποθήκευσης.

Το συμπέρασμα από όλους αυτούς τους μύθους που καταρρίφθηκαν τόσο απλά, και τις αλήθειες που έλαμψαν για ακόμη μια φορά, τα συμπεράσματα ποικίλουν. Το μόνο σίγουρο είναι πως το νερό από πολύτιμο αγαθό, μπορεί να μετατραπεί εύκολα σε ένα όπλο. Είναι στο χέρι μας να προστατεύσουμε οι ίδιοι τον εαυτό μας. Την υγεία μας. Εμείς καθορίζουμε το πως θα το χρησιμοποιήσουμε και τι μέτρα θα πάρουμε. Τώρα αυτά τα μέτρα είναι η αγορά ενός φίλτρου νερού, η μη κατανάλωση εμφιαλωμένων μπουκαλιών, δεν ξέρω. Αυτό το αφήνω στην κρίση σας. Αν δεν το κουνήσετε εσείς το χέρι σας, εγώ δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω. Το χρέος μου το έκανα, σας ενημέρωσα. Εσύ αποφασίζεις.