Είναι συνηθισμένο πλέον την περίοδο του Μαρτίου να στήνονται Μαραθώνιοι σε όλο τον κόσμο. Στον Μαραθώνιο του Παρισιού όμως που διεξήχθη στς 12 Απριλίου, ξεχώρισε μία γυναίκα από την Γκάμπια, η Siabatou Sanneh, που έτρεξε με σανδάλια και κουβαλούσε ένα τεράστιο πλαστικό δοχείο νερού στο κεφάλι της, σε όλη την διαδρομή των 42 χιλιομέτρων.

Ίσως δεν είναι κοινό θέαμα για τους δρόμους του Παρισιού, αλλά το να κουβαλούν οι γυναίκες κουβάδες με νερό είναι ένα αρκετά κοινό θέαμα στην χώρα της Sanneh, όπου οι γυναίκες συχνά περπατούν αποστάσεις ίσα με έναν Μαραθώνιο απλά για να φέρουν καθαρό νερό στις οικογένειές τους.

Γυναίκα τρέχει Μαραθώνιο στο Παρίσι με σανδάλια

Το πλακάτ που έχει η γυναίκα αυτή λέει: Στην Αφρική η γυναίκες περπατούν αυτή την απόσταση κάθε μέρα για να βρουν νερό. Βοηθήστε μας να μειώσουμε αυτήν την απόσταση

Η Sanneh ήθελε να αντιληφθούν οι άνθρωποι πόσο σπάνιο και δυσεύρετο είναι το νερό στην Γκάμπια και να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με το Water for Africa (μτφ: Νερό για την Αφρική), μία οργάνωση που κάνει γεωτρήσεις για εύρεση νερού στην Αφρική.

Αφού εγκαταστήσει πηγάδια, η Water for Africa εκπαιδεύει τις τοπικές κοινότητες ώστε να συντηρούν αυτά τα πηγάδια.

Η Sanneh εξήγησε πώς φεύγει τρεις φορές την ημέρα από το χωριό της προς εύρεση νερού, συνοδευόμενη από τις δύο κόρες της ηλικίας 10 και 4 ετών. Όλες μας κουβαλάμε βαριά δοχεία με νερό που χρησιμοποιούμε για να πίνουμε, να μαγειρεύουμε και να πλένουμε, εξηγεί η ίδια.

“Από την ημέρα που γεννήθηκα, μας λέει, παρατηρούσα τους γονείς μου να κάνουν το ίδιο πράγμα, και τώρα διδάσκω εγώ τα παιδιά μου. Μερικές φορές όμως, ειδικά κατά τις περιόδους βροχοπτώσεων, το νερό δεν είναι καλό και τα παιδιά αρρωσταίνουν, υποφέρουν από διάρροια εξαιτίας του νερού.”

Σε αυτό το σημείο, καλό είναι να διαβάσετε τα υπόλοιπα άρθρα που έχουμε γράψει σχετικά με το καθαρό νερό και τα φίλτρα νερού που κατασκευάζονται στην Αφρική.

Η Sanne που φόρεσε σανδάλια για να περπατήσει τα 42 χιλιόμετρα μέχρι τον τερματισμό του Μαραθωνίου, φορούσε ένα πλακάτ με το μήνυμα: Στην Αφρική οι γυναίκες περπατούν αυτήν την απόσταση κάθε μέρα για να βρουν νερό. Βοηθήστε μας να μειώσουμε αυτή την απόσταση.

Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2310 383 588 ή στο 210 27 55 681.

Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

Εναλλακτικά μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας παρακάτω και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν:

  Όνομα (υποχρεωτικό)

  Email (υποχρεωτικό)

  Θέμα

  Λίγα λόγια για τον αρθρογράφο

  Γιώργος Μαργιώλος - Primato Hellas

  Ο Γιώργος Μαργιώλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης. Μιλάει άριστα την αγγλική γλώσσα και (όχι τόσο άριστα) την γερμανική.

  Έχει εκτελέσει καθήκοντα Project Manager στο τμήμα Μάρκετινγκ της Avery Dennison – Fastener Division στην Αγγλία. Εκεί, το βασικό του project ήταν να επαναπροωθήσει τα προϊόντα της εταιρίας σε νέες εφαρμογές ώστε να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο ο κόσμος ήταν πιο εξοικειωμένος με τα φίλτρα νερού, του γεννήθηκε η αγάπη για τα φίλτρα νερού που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, μειώνουν τη χρήση πλαστικών εμφιαλωμένων μπουκαλιών και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

  Από το 2008 και μετά, έχει δημοσιεύσει πάνω από 300 άρθρα μοναδικού εκπαιδευτικού και ενημερωτικού περιεχομένου πάνω στα φίλτρα νερού και τις νέες τεχνολογίες επεξεργασίας νερού.

  Κατά καιρούς, πανεπιστήμια και διδακτορικοί φοιτητές ζητούν να χρησιμοποιήσουν τα άρθρα του Γιώργου Μαργιώλου στις εργασίες τους λόγω της ποιότητας και μοναδικότητας τους.