Για όλους μας ένα ζεστό ντους είναι μια αναζωογονητική καθημερινή συνήθεια, μια τόσο απλή και μικρή απόλαυση της ζωής!

Ωστόσο, έχετε αναλογιστεί πως εφόσον το νερό της βρύσης δεν είναι καθαρό, μήπως άραγε και το νερό που κάνουμε μπάνιο εμπεριέχει κινδύνους για την υγεία μας;

Προφανώς, από τη στιγμή που δεν πίνουμε το νερό του ντους, οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε σκεφτεί τους κινδύνους που υπάρχουν στο νερό του δικτύου εξαιτίας του χλωρίου αλλά άλλων βλαβερών ουσιών.

Για να δούμε λοιπόν, γιατί η τοποθέτηση φίλτρο νερού για ντους-μπάνιο είναι μια κίνηση που οφείλουμε όλοι να κάνουμε για το καλό της υγείας μας.

Η επίδραση του χλωρίου στο δέρμα και τα μαλλιά

Γνωρίζετε πως είναι αποδεδειγμένο ότι τα ποσοστά καρκίνου στους ανθρώπους που χρησιμοποιούν χλωριωμένο νερό είναι 96% υψηλότερα από ότι σε άτομα που τοποθετούν φίλτρα νερού για την αποχλωρίωση του;

Παρόλο που το χλώριο χρησιμοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο για την απολύμανση του νερού εξαιτίας της τοξικής επίδρασης που έχει στα επιβλαβή βακτηρίδια και τους μικροοργανισμούς που προκαλούν διάφορες ασθένειες, εκατοντάδες επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει πως είναι επικίνδυνο, είτε πρόκειται για πόσιμο νερό ή για χρήση στο ντους.

Μάλιστα, πρόσφατες μελέτες έχουν τεκμηριώσει τη σύνδεση του χλωρίου με διάφορες μορφές καρκίνου όπως του μαστού, του κόλπου και της ουροδόχου κύστης.

Εσφαλμένα πιστεύουμε πως λαμβάνουμε όλες τις επικίνδυνες ουσίες του νερού μόνο όταν πίνουμε αφιλτράριστο νερό βρύσης.

Η αλήθεια είναι πως κατά τη διάρκεια του μπάνιου το δέρμα μας απορροφά το ίδιο ή και περισσότερο χλώριο, καθώς και όλες τις άλλες ουσίες!

Ειδικά, το τριχωτό της κεφαλής και οι τρίχες δέχονται τη χειρότερη επιβάρυνση από το χλώριο.

Τα μαλλιά γίνονται θαμπά, ξηρά και αφυδατωμένα, ενώ οι τρίχες σπάνε εύκολα, γεμίζουν ψαλίδα και το κεφάλι αποκτά ξηρότητα και πιτυρίδα.

Ένας απλός τρόπος για να διαπιστώσετε πως το χλωριωμένο νερό κάνει κακό, είναι απλά να σκεφτείτε πώς αισθάνεστε τα μαλλιά και το δέρμα σας κάθε φορά που κάνετε χρήση πισίνας, όπου εκεί η ποσότητα χλωρίου είναι ως γνωστόν αυξημένη.

Χλώριο και Εισπνοή

Το χλώριο είναι φορέας οξείδωσης και μετατρέπεται σε τριχαλομεθάνες, τα γνωστά THM’S, όπως το χλωροφόρμιο και βρωμοφόρμιο. Αυτές οι ουσίες κατόπιν ερευνών έχουν συνδεθεί με το άσθμα, τον καρκίνο, διάφορες μεταβολές του δέρματος αλλά και με καρκινογενέσεις.

Επιπρόσθετα, με το χλώριο έχουν συνδεθεί καρδιακές παθήσεις, υψηλή πίεση και αλλεργίες.

Όταν το χλώριο ατμοποιείται εκλύεται χλωροφόρμιο αέριο που είναι γνωστή αιτία επιβάρυνσης του άσθματος και άλλων αναπνευστικών προβλημάτων.

Κατά τη διάρκεια ενός ζεστού ντους συγκεντρώνονται ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα ατμών χλωρίου και καθώς οι πόροι του δέρματος ανοίγουν, επιτρέπουν την άμεση απορρόφηση του από το σώμα μας.

Επιπρόσθετα, όχι μόνο απορροφάται από τους πόρους αλλά ακόμα χειρότερα, το εισπνέουμε.

Εισπνεόμενο λοιπόν το χλώριο από τους πνεύμονες μεταφέρεται άμεσα παντού σε όλο μας το σώμα μέσω του αίματος.

Πως μπορώ να προστατευτώ;

Μπορεί το χλώριο να είναι απαραίτητο για τον καθαρισμό του νερού βάσει κανονισμών δημόσιας υγείας, αλλά είναι στο χέρι του καταναλωτή να λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα προστασίας ώστε να εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή ποιότητα νερού.

Τα φίλτρα νερού για ντους είναι εξίσου σημαντικά όσο και τα φίλτρα νερού για βρύση. Συγκρατώντας όλες τις παραπάνω τοξικές ουσίες συμβάλλουν δραστικά στην υγεία αλλά και τη διατήρηση της ομορφιάς.

Προστατεύουν από την αφυδάτωση και φροντίζουν για το ισορροπημένο Ph, την ελαστικότητα και την απαλότητα του δέρματος αλλά και των μαλλιών.

Η χρήση φίλτρου νερού στο μπάνιο δημιουργεί αισθητή διαφορά που χαρίζει αίσθημα φρεσκάδας και υγείας σε όλο το σώμα.

Λουστείτε άφοβα με κρύο ή ζεστό νερό, προστατεύοντας τον οργανισμό σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες και για να βρούμε το ιδανικό φίλτρο νερού για τις ανάγκες σας.

Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2310 383 588 ή στο 210 27 55 681.

Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

Εναλλακτικά μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας παρακάτω και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν:

  Όνομα (υποχρεωτικό)

  Email (υποχρεωτικό)

  Θέμα

  Λίγα λόγια για τον αρθρογράφο

  Γιώργος Μαργιώλος - Primato Hellas

  Ο Γιώργος Μαργιώλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης. Μιλάει άριστα την αγγλική γλώσσα και (όχι τόσο άριστα) την γερμανική.

  Έχει εκτελέσει καθήκοντα Project Manager στο τμήμα Μάρκετινγκ της Avery Dennison – Fastener Division στην Αγγλία. Εκεί, το βασικό του project ήταν να επαναπροωθήσει τα προϊόντα της εταιρίας σε νέες εφαρμογές ώστε να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο ο κόσμος ήταν πιο εξοικειωμένος με τα φίλτρα νερού, του γεννήθηκε η αγάπη για τα φίλτρα νερού που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, μειώνουν τη χρήση πλαστικών εμφιαλωμένων μπουκαλιών και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

  Από το 2008 και μετά, έχει δημοσιεύσει πάνω από 300 άρθρα μοναδικού εκπαιδευτικού και ενημερωτικού περιεχομένου πάνω στα φίλτρα νερού και τις νέες τεχνολογίες επεξεργασίας νερού.

  Κατά καιρούς, πανεπιστήμια και διδακτορικοί φοιτητές ζητούν να χρησιμοποιήσουν τα άρθρα του Γιώργου Μαργιώλου στις εργασίες τους λόγω της ποιότητας και μοναδικότητας τους.