Φίλτρα νερού κάτω πάγκου με βρυσάκι η χωρίς: Όλα αυτά τα χρόνια που εξυπηρετούμε πελάτες στο κατάστημά μας στη Θεσσαλονίκη, ακούμε συχνά τις ίδιες απορίες.

Μία από αυτές είναι εάν προτείνουμε το φίλτρο νερού κάτω πάγκου χωρίς βρύση ή το φίλτρο νερού κάτω πάγκου με ανεξάρτητη βρύση.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Το φίλτρο νερού κάτω πάγκου χωρίς βρύση συνδέεται απευθείας στην κρύα παροχή νερού της βρύσης της κουζίνας.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κάθε φορά που ανοίγει η βρύση της κουζίνας στο κρύο, το νερό που θα τρέχει θα είναι φιλτραρισμένο.

Φίλτρο νερού κάτω πάγκου μισής ίντσας Primato Blue

Η συσκευή αυτή συνδέεται απευθείας στην κρύα παροχή νερού της βρύσης της κουζίνας. Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία χρειάζονται αυτά τα σπιράλ της μισής ίντσας για την εγκατάσταση (συνήθως παρέχονται από τον πωλητή). Η συσκευή διαθέτει και κλειδί για να αλλάζετε γρήγορα το ανταλλακτικό φίλτρο ενεργού άνθρακα.

Τα πλεονεκτήματα είναι:

 • Δεν τρυπάμε τον πάγκο της κουζίνας για να εγκαταστήσουμε μία έξτρα βρύση μόνο για το φιλτραρισμένο νερό
 • Δεν χρειαζόμαστε τόσο χώρο στο ντουλάπι της κουζίνας. (σε σχέση με το φίλτρο κάτω πάγκου με βρύση που θα χρειαστεί να ενωθεί με σωληνάκι με τη βρύση)
 • Η εγκατάσταση γίνεται πιο εύκολα, ακόμα κι από ανθρώπους που δεν έχουν τόση εμπειρία με εργαλεία κτλ.

Τα μειονεκτήματα σε σχέση με το φίλτρο κάτω πάγκου με βρύση είναι:

 • Ξοδεύουμε συνεχώς το φίλτρο ενεργού άνθρακα. Μην ξεχνάτε ότι κάθε φορά που ανοίγει η βρύση στο κρύο, μπαίνει σε λειτουργία το φίλτρο άνθρακα. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιούμε το φίλτρο άνθρακα ακόμα και για να πλύνουμε τα πιάτα του σπιτιού.
 • Το ανταλλακτικό φίλτρο άνθρακα σίγουρα δεν θα αντέξει ένα έτος (όπως συμβαίνει με την άλλη περίπτωση), κι αυτό γιατί όπως είπαμε χρησιμοποιούμε συνέχεια το φίλτρο. Το φίλτρο άνθρακα σε αυτή την περίπτωση αντέχει 6 με 9 μήνες ανάλογα την κατανάλωση και τον αριθμό των ατόμων που το χρησιμοποιούν.
 • Δεν συνίσταται να βάλετε πιο στενό φίλτρο από 5 μικρά. Ένα μικρό ισούται με ένα χιλιοστό του χιλιοστού. Στις περισσότερες περιπτώσεις χρησιμοποιούμε φίλτρα με αυτή τη διαπερατότητα. Επειδή όμως σε αυτά τα φίλτρα το νερό τρέχει γρήγορα (από σπιράλ της μισής ίντσας), εάν βάλουμε ένα στενότερο φίλτρο, υπάρχει κίνδυνος αυτό να αρχίσει να μπουκώνει και να κόψει λίγο τη ροή νερού της βρύσης της κουζίνας. Ένα άλλο μειονέκτημα εάν βάλουμε στενότερο φίλτρο είναι ότι το νερό κάνει “διαδρόμους” γύρω από το ανταλλακτικό φίλτρο άνθρακα, δηλαδή προσπαθεί να περάσει από εκεί που βρίσκει τη λιγότερη αντίσταση. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι “ξεχειλώνει” τις τρύπες των 0,5 μ και τις κάνει 5 ή και 10 μικρά, με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί όλο το φίλτρο άνθρακα αλλά μέρος του.
Φίλτρο Νερού Κάτω Πάγκου 1/4 Primato Blue

To Φίλτρο Νερού Κάτω Πάγκου 1/4 Primato Blue συνδέεται με ξεχωριστή βρύση που εγκαθίσταται πάνω στον πάγκο της κουζίνας σας. Το ανταλλακτικό φίλτρο ενεργού άνθρακα αλλάζει μία φορά το χρόνο. Για την εγκατάσταση του φίλτρου χρειάζονται έμπειρα χέρια, όμως έχει βασικό πλεονέκτημα: Μπορείτε να βάλετε στενότερο φίλτρο στο μέλλον και χρησιμοποιείτε το φίλτρο μόνο όταν το χρειάζεστε.

Τα πλεονεκτήματα του φίλτρου με ανεξάρτητη βρύση είναι:

 • Χρησιμοποιούμε το φίλτρο ενεργού άνθρακα μόνο όταν το χρειαζόμαστε. Είναι στο δικό μας χέρι το πως θα το χρησιμοποιήσουμε. Μπορούμε να επιλέξουμε εάν θα πλύνουμε τα φρούτα και τα λαχανικά με το φίλτρο ή όχι. Και σίγουρα δεν πλένουμε τα πιάτα με το φιλτραρισμένο νερό.
 • Αυτό σημαίνει ότι το ανταλλακτικό φίλτρο του συμπαγούς ενεργού άνθρακα θα αντέξει για έναν ολόκληρο χρόνο.
 • Η ποιότητα του φιλτραρισμένου νερού είναι καλύτερη γιατί το νερό περνάει πιο αργά από το φίλτρο. Αυτό συμβαίνει γιατί το σωληνάκι του φίλτρου έχει διάμετρο 1/4 της ίντσας ενώ στην περίπτωση που συνδέσετε φίλτρο χωρίς βρυσάκι, η σύνδεση γίνεται με σπιράλ της μισής ίντσας (1/2), άρα το νερό περνάει πιο γρήγορα και δεν προλαβαίνει να φιλτραριστεί εξίσου καλά.
 • Μπορείτε να βάλετε ένα στενότερο φίλτρο ανάλογα με τις ανάγκες σας. Επειδή το νερό τρέχει πιο αργά σε σχέση με την άλλη περίπτωση, μπορείτε να τοποθετήσετε ακόμα και τα πιο στενά φίλτρα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Εάν για παράδειγμα στην περιοχή σας εντοπιστεί μόλυβδος, τότε πολύ εύκολα βάζετε ένα φίλτρο με διαπερατότητα 0,5 μικρά, ειδικό στα βαρέα μέταλλα, χωρίς πρόβλημα. Το ίδιο δεν μπορείτε να κάνετε με την άλλη περίπτωση, καθώς το νερό τρέχει πιο γρήγορα από τα σπιράλ της μισής ίντσας με αποτέλεσμα να “ξεχειλώνει” το ανταλλακτικό φίλτρο άνθρακα.

Τα μειονεκτήματα του φίλτρου με βρύση είναι:

 • Η εγκατάσταση είναι σαφώς πιο δύσκολη και απαιτεί έμπειρα χέρια ή ακόμα και υδραυλικό. Αυτό είναι ένα βασικό μειονέκτημα καθώς εάν δεν υπάρχουν έμπειρα χέρια στο σπίτι, το κόστος του υδραυλικού (περίπου 20€) πρέπει να ληφθεί υπόψιν.
 • Για να ενωθεί το φίλτρο με τη βρύση χρειάζεται λίγο σωληνάκι του 1/4 της ίντσας, που σημαίνει ότι το ντουλάπι της κουζίνας θα “φαίνεται πιο γεμάτο”.

Ελπίζουμε να καλύψαμε τις βασικές απορίες σχετικά με αυτό το θέμα. Εάν νιώθετε ότι δεν σας καλύψαμε ή εάν έχετε απορίες σχετικά με τα φίλτρα νερού, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Primato Hellas – ΦΙΛΤΡΑ ΝΕΡΟΥ, Πατριάρχου Γρηγορίου Ε 34, ΤΚ 54248, Θεσσαλονίκη, 2310 383 588.

Δείτε μερικά από τα φίλτρα νερού κάτω πάγκου που διαθέτουμε στο κατάστημά μας:

Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες για τα φίλτρα νερού  παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2310 383 588.

Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

Εναλλακτικά μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας παρακάτω και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν:

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Θέμα

Πίνακας περιεχομένων