Στο Ισραήλ είχαν για πολλά χρόνια πρόβλημα με τις έντονες βροχοπτώσεις. Το πρόβλημα δεν ήταν όμως μόνο οι βροχοπτώσεις αλλά το γεγονός ότι όλο αυτό το νερό μολύνει τις θάλασσες και τις ακτές. Έτσι, με τη βοήθεια Αυστραλών κατασκευαστών καθώς και ιδιωτών υποστηρικτών και χρηματοδοτών, κατασκεύασαν στη Ramla και στη Bat Yam τα πρώτα ειδικά φίλτρα νερού που καθαρίζουν το βρόχινο νερό που ρέει στους δρόμους των πόλεων κατά τη διάρκεια των βροχοπτώσεων.

Τα ειδικά φίλτρα νερού είναι σχεδιασμένα ώστε να συλλέγουν το νερό που απορρέει κατά τη διάρκεια των βροχοπτώσεων Έπειτα το καθαρίζει χρησιμοποιώντας οικολογικές μεθόδους και το τροφοδοτεί στο υδραγωγείο. Αυτά τα νέα βιο-φίλτρα νερού προστίθενται σε ένα παλαιότερο που χρησιμοποιείται εδώ και καιρό στο Kfar Sava.

Έντονες βροχοπτώσεις στο Ισραήλ

Οι Ισραηλινοί κρατούν ομπρέλες στη Jaffa Street για να προστατευθούν από τις συνεχιζόμενες κι έντονες βροχοπτώσεις

 200 εκατομμύρια κυβικά μέτρα βρόχινου νερού πηγαίνει στις αποχετεύσεις κάθε χρόνο. Το νερό φθάνει στις ακτές όπου μολύνουν τις παραλίες, τη θάλασσα και τη θαλάσσια ζωή. Αυτό το πρωτοποριακό φίλτρο νερού εκμεταλεύεται το βρόχινο αυτό νερό που υπό άλλες συνθήκες θα κατέληγε στην αποχέτευση ώστε να παρέχει καθαρό και φρέσκο νερό. Βοηθάει ώστε να αποτραπεί η μόλυνση των υδάτων και κυρίως βοηθάει να παραμείνει σταθερό το επίπεδο των υπόγειων υδάτων.

Όταν το βρόχινο νερό περνά τους δρόμους της πόλης, συλλέγει στο διάβα του μία ποικιλία από τοξικές ουσίες. Αυτό το νερό πηγαίνει στην αποχέτευση κι έτσι μολύνονται τα υπόγεια ύδατα, τα ποτάμια και η θάλασσα. Στην ουσία, αυτό το φίλτρο νερού μετατρέπει ένα επικίνδυνο νερό σε κάτι πολύ χρήσιμο για τους κατοίκους.

Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2310 383 588 ή στο 210 27 55 681.

Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

Εναλλακτικά μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας παρακάτω και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν:

  Όνομα (υποχρεωτικό)

  Email (υποχρεωτικό)

  Θέμα

  Λίγα λόγια για τον αρθρογράφο

  Γιώργος Μαργιώλος - Primato Hellas

  Ο Γιώργος Μαργιώλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης. Μιλάει άριστα την αγγλική γλώσσα και (όχι τόσο άριστα) την γερμανική.

  Έχει εκτελέσει καθήκοντα Project Manager στο τμήμα Μάρκετινγκ της Avery Dennison – Fastener Division στην Αγγλία. Εκεί, το βασικό του project ήταν να επαναπροωθήσει τα προϊόντα της εταιρίας σε νέες εφαρμογές ώστε να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο ο κόσμος ήταν πιο εξοικειωμένος με τα φίλτρα νερού, του γεννήθηκε η αγάπη για τα φίλτρα νερού που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, μειώνουν τη χρήση πλαστικών εμφιαλωμένων μπουκαλιών και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

  Από το 2008 και μετά, έχει δημοσιεύσει πάνω από 300 άρθρα μοναδικού εκπαιδευτικού και ενημερωτικού περιεχομένου πάνω στα φίλτρα νερού και τις νέες τεχνολογίες επεξεργασίας νερού.

  Κατά καιρούς, πανεπιστήμια και διδακτορικοί φοιτητές ζητούν να χρησιμοποιήσουν τα άρθρα του Γιώργου Μαργιώλου στις εργασίες τους λόγω της ποιότητας και μοναδικότητας τους.