Στο Ισραήλ είχαν για πολλά χρόνια πρόβλημα με τις έντονες βροχοπτώσεις. Το πρόβλημα δεν ήταν όμως μόνο οι βροχοπτώσεις αλλά το γεγονός ότι όλο αυτό το νερό μολύνει τις θάλασσες και τις ακτές. Έτσι, με τη βοήθεια Αυστραλών κατασκευαστών καθώς και ιδιωτών υποστηρικτών και χρηματοδοτών, κατασκεύασαν στη Ramla και στη Bat Yam τα πρώτα ειδικά φίλτρα νερού που καθαρίζουν το βρόχινο νερό που ρέει στους δρόμους των πόλεων κατά τη διάρκεια των βροχοπτώσεων.

Τα ειδικά φίλτρα νερού είναι σχεδιασμένα ώστε να συλλέγουν το νερό που απορρέει κατά τη διάρκεια των βροχοπτώσεων Έπειτα το καθαρίζει χρησιμοποιώντας οικολογικές μεθόδους και το τροφοδοτεί στο υδραγωγείο. Αυτά τα νέα βιο-φίλτρα νερού προστίθενται σε ένα παλαιότερο που χρησιμοποιείται εδώ και καιρό στο Kfar Sava.

Έντονες βροχοπτώσεις στο Ισραήλ

Οι Ισραηλινοί κρατούν ομπρέλες στη Jaffa Street για να προστατευθούν από τις συνεχιζόμενες κι έντονες βροχοπτώσεις

 200 εκατομμύρια κυβικά μέτρα βρόχινου νερού πηγαίνει στις αποχετεύσεις κάθε χρόνο. Το νερό φθάνει στις ακτές όπου μολύνουν τις παραλίες, τη θάλασσα και τη θαλάσσια ζωή. Αυτό το πρωτοποριακό φίλτρο νερού εκμεταλεύεται το βρόχινο αυτό νερό που υπό άλλες συνθήκες θα κατέληγε στην αποχέτευση ώστε να παρέχει καθαρό και φρέσκο νερό. Βοηθάει ώστε να αποτραπεί η μόλυνση των υδάτων και κυρίως βοηθάει να παραμείνει σταθερό το επίπεδο των υπόγειων υδάτων.

Όταν το βρόχινο νερό περνά τους δρόμους της πόλης, συλλέγει στο διάβα του μία ποικιλία από τοξικές ουσίες. Αυτό το νερό πηγαίνει στην αποχέτευση κι έτσι μολύνονται τα υπόγεια ύδατα, τα ποτάμια και η θάλασσα. Στην ουσία, αυτό το φίλτρο νερού μετατρέπει ένα επικίνδυνο νερό σε κάτι πολύ χρήσιμο για τους κατοίκους.