Τόσες αλήθειες, τόσοι μύθοι που τελικά δεν ευσταθούν και όλα αυτά για να μην πούμε το νερό νεράκι. Ή πολύ απλά, για να το γνωρίσουμε καλύτερα. Γιατί, μπορεί να μας φαίνεται και να είναι το πιο οικείο πράγμα στη ζωή μας, όμως κρύβει τόσα πολλά, όπως διαβάσατε και στο πρώτο part. Και εμείς ζούμε στην άγνοια, χωρίς να ξέρουμε ούτε καν τα βασικά. Άγνοια; Έλλειψη παιδείας; Αδιαφορία; Μάλλον μια μίξη από όλα αυτά μας έχουν φτάσει στην σπατάλη του…


 

Βρείτε την σελίδα μας με άρθρα για το νερό και τα φίλτρα στο Facebook

Διπλό Φίλτρο Νερού Ψυγείου Βίντεο


 

Ας συνεχίσουμε:

Τα 2 λίτρα είναι αρκετά για να διατηρηθεί καλή η υγεία μας. Αλήθεια

Φυσικά και είναι καλό για την υγεία μας η ημερήσια λήψη 2 λίτρων νερού. Για να το καταφέρετε, απαιτεί προσπάθεια, προγραμματισμό και πειθαρχία. Μπορείτε να ανατρέξετε σε παλαιότερο άρθρο μας που σας αναφέρουμε Tips για μεγαλύτερη κατανάλωση νερού. Επίσης, βοηθάει στην εξάλειψη των πρόωρων ρυτίδων στις γωνίες των ματιών και πολλά άλλα. Μην ξεχνάτε είναι πολύ πιο φθηνό και αβλαβές από τις πανάκριβες επώνυμες κρέμες του εμπορίου.

Με 2 λίτρα νερό ημερησίως θα γίνω μόνιμος κάτοικος στην τουαλέτα; Μύθος

Η κύστη είναι ένα μυϊκό όργανό, όπως πολύ άλλοι μυς στο σώμα μας. Όταν αδρανοποιείται αποδυναμώνεται και ενισχύεται με τη χρήση. Με πιο απλά λόγια, όσο περισσότερο νερό πίνετε, τόσο περισσότερο θα αυξηθεί η δύναμη και η ικανότητα της κύστης. Με αποτέλεσμα, σε σύντομο χρονικό διάστημα να μην είναι απαραίτητα τα επιπλέον ταξίδια σας στο μπάνιο, ακόμη και αν πίνετε πολύ περισσότερο νερό. Δοκιμάστε το και θα δείτε πως ισχύει.

Όταν πίνουμε νερό, διευκολύνουμε το σώμα να κάνει το αίμα πιο βασικό. Αλήθεια

Αίμα και νερόΤο pH του νερού της βρύσης είναι περίπου 8,4. Όσο περισσότερο μπορούμε να κρατήσουμε το αίμα πιο κοντά στο υψηλότερο αριθμό, το 7,45, τόσο πιο αργά γερνάμε. Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του αίματος που είναι pH 7,3 και αίματος που είναι pH 7,45. Το υψηλότερο αριθμό αίμα έχει 64% περισσότερο ελεύθερο οξυγόνο από το χαμηλότερο αριθμό. Είναι αρκετά μεγάλη η διαφορά. Έτσι όπως σας το παρουσιάζω δεν φαίνεται. Στη πάροδο του χρόνου όμως, μια τέτοια διαφορά σε καθημερινή βάση επιβαρύνει πολύ περισσότερο τον οργανισμό. Είναι αξιοσημείωτο.

Τι είδος νερού πίνουμε; Οι γνώμες διίστανται

Οι περισσότεροι άνθρωποι πίνουν νερό της βρύσης, λόγω έλλειψης χρημάτων, γνώσεων κτλ. Άλλοι πάλι έχουν κάποια πηγή που προμηθεύονται από εκεί νερό. Στις προτιμήσεις δεν παύει να υπάρχει το εμφιαλωμένο που έρχεται σε αντιπαράθεση με το φιλτραρισμένο. Ακόμη, άλλοι επιλέγουν αποσταγμένο ή μεταλλικό νερό. Όλα είναι πιθανά, και ο καθένας έχει διαφορετική γνώμη.

Το νερό είναι το μυστικό της μακροζωίας. Αλήθεια

Ένα από τα μεγάλα μυστικά μακροζωίας των υπεραιωνόβιων πληθυσμών του πλανήτη είναι το πεντακάθαρο νερό των περιοχών τους. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι ελιξήριο ζωής.
φίλτρο νερού άνω πάγκουΤο φίλτρο νερού βοηθάει τον οργανισμό μας. Αλήθεια

Δεν ονομάστηκε τυχαία φίλτρο. Και μόνο από την λέξη μπορείτε να καταλάβετε πως κακό δεν κάνει, παρά μόνο καλό. Για ποιους λόγους όμως;

Το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο όργανό σώματος και είναι πορώδες. Όταν κάνουμε μπάνιο πολύ μεγάλες ποσότητες χλωρίου διεισδύουν στο σώμα μέσω των πόρων του δέρματος. Η λύση εδώ είναι το φίλτρο ντους που κατακρατεί το χλώριο.

Για να μην είστε εσείς το φίλτρο για όλα αυτά, αγοράστε καλύτερα ένα.

Καθώς, μην ξεχνάτε να πλένετε τα λαχανικά και τα φρούτα με νερό το οποίο έχει φιλτραριστεί το χλώριο, γιατί όλα αυτά καταλήγουν μέσα στον οργανισμό μας. Σώμα, οργανισμός και νερό. Τρεις λέξεις τόσο αλληλένδετες μεταξύ τους. Αυτό και μόνο το θέμα το καθιστά ακόμη πιο σοβαρό. Δεν νομίζετε;