Το νερό των δικτύων ύδρευσης υφίσταται ειδική επεξεργασία για την απομάκρυνση βλαβερών ουσιών, όπως τα βακτήρια, ο μόλυβδος κι ο υδράργυρος. Ωστόσο, τα στοιχεία αυτά αρκετές φορές εισέρχονται στο νερό λόγω κάποιας βλάβης στο δίκτυο ή της ακατάλληλης διάθεσης ορισμένων υλικών. Για να βεβαιωθείτε ότι είστε πάντα και πλήρως προστατευμένοι, κρίνεται απαραίτητη η εγκατάσταση ενός συστήματος φιλτραρίσματος νερού, ώστε να αποκομίσετε τα παρακάτω εξαιρετικά σημαντικά οφέλη.

1. Μείωση του κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου

Χημικά και άλλα τοξικά υλικά μπορούν να εισχωρήσουν στις πηγές νερού, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης κάποιων μορφών καρκίνου στα άτομα που το καταναλώνουν. Η εξάλειψη αυτών των στοιχείων μέσω του φιλτραρίσματος του νερού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου που σχετίζεται με την έκθεση στα συγκεκριμένες ουσίες.

2. Βελτίωση της γεύσης του νερού

Κάποιοι ρύποι δεν προκαλούν μόνο προβλήματα υγείας, αλλά επηρεάζουν και τη γεύση του νερού, δίνοντάς του μεταλλική επίγευση και δυσάρεστη μυρωδιά. Τα φίλτρα νερού απομακρύνουν τα χημικά και βελτιώνουν τη γεύση του νερού, είτε το πίνετε σκέτο είτε το χρησιμοποιείτε για την παρασκευή αφεψημάτων.

3. Μείωση των επιπέδων χλωρίου

Το χλώριο που περιέχει το νερό μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως καρκίνο, καρδιαγγειακές παθήσεις και άσθμα, όχι μόνο μέσω της πόσης του, αλλά και μέσω της εισπνοής υδρατμών όταν κάνουμε μπάνιο. Χρησιμοποιώντας ένα σύστημα φιλτραρίσματος νερού, προστατεύετε την οικογένειά σας από ασθένειες και βελτιώνετε συνολικά την ποιότητα της ζωή σας.

4. Άνεση

Η διαρκής παροχή καθαρού πόσιμου νερού διευκολύνει τις καθημερινές σας οικιακές εργασίες και σας εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο τόσο καθημερινά όσο και μακροπρόθεσμα, καθώς δεν χρειάζεται να κουβαλάτε μπουκάλια με εμφιαλωμένο νερό ούτε να βράσετε νερό για να καταστρέψετε βλαβερές ουσίες.

5. Μείωση των ρύπων στα υδραυλικά

Εάν ζείτε σε ένα παλαιότερο σπίτι, μέσω των σωλήνων και των υδραυλικών εγκαταστάσεων μπορεί να εισέλθει χαλκός και άλλα επικίνδυνα στοιχεία στην παροχή νερού. Παρόλο που τα αστικά συστήματα ύδρευσης υφίστανται χλωρίωση, αυτοί οι ρύποι είναι σε θέση να εισέλθουν στο σπίτι σας, καθώς το νερό ρέει μέσω παλιών, διαβρωμένων αγωγών. Τα φίλτρα νερού συγκρατούν αυτές τις ουσίες και δεν τους επιτρέπουν να περάσουν στο πόσιμο νερό.

6. Μείωση του επιπέδου των βακτηρίων

Η έκθεση σε E. coli και άλλα βακτήρια μέσω του πόσιμου νερού μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ασθένειες. Ενώ μερικά από αυτά τα βακτήρια επιφέρουν μολύνσεις με ήπια συμπτώματα, όπως ναυτία, άλλα μπορεί να είναι απειλητικά για τη ζωή, ειδικά σε παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα. Με την εγκατάσταση ενός φίλτρου, διασφαλίζετε ότι το πόσιμο νερό σας είναι απαλλαγμένο από αυτά τα δυνητικά επικίνδυνα είδη βακτηρίων.

7. Εξοικονόμηση χρημάτων

Με την αγορά εμφιαλωμένου νερού, μπορεί να προμηθεύετε το νοικοκυριό σας με θεωρητικά υγιεινότερο νερό (γεγονός που τίθεται υπό αμφισβήτηση και θα εξετάσουμε διεξοδικά σε επόμενο άρθρο) που δεν περιέχει μολυντές, όμως, το κόστος αγοράς αυτών των μπουκαλιών αθροίζεται σημαντικά με την πάροδο του χρόνου. Η επένδυση σε ένα σύστημα φιλτραρίσματος νερού οδηγεί σε δαπάνη μικρότερου ποσού για καθαρό νερό και, μακροπρόθεσμα, σε σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων.

8. Μείωση του αποτυπώματος του άνθρακα

Η χρήση ενός συστήματος καθαρισμού νερού μπορεί να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα και να βοηθήσει στην προστασία του περιβάλλοντος. Η συνεχής διαθεσιμότητα υγιεινού πόσιμου νερού στο σπίτι σας σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε πλαστικά μπουκάλια νερού που βλάπτουν το περιβάλλον καθώς συγκεντρώνονται σε χώρους υγειονομικής ταφής. Επίσης, μειώνονται οι ανάγκες χρήσης εμφιαλωμένου νερού που συμβάλλει στην περιβαλλοντική καταστροφή μέσω των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα καθώς οι συσκευασίες του μεταφέρονται από τον έναν τόπο στο άλλο.

9. Υγιεινότερα τρόφιμα

Τα συστήματα καθαρισμού νερού κάνουν πολλά περισσότερο για εσάς από το να σας προσφέρουν πόσιμο νερό χωρίς χημικά. Με την εγκατάσταση ενός φίλτρου, έχετε μια σταθερή παροχή καθαρού νερού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς, όπως πλύσιμο λαχανικών, φρούτων και κρέατος, προετοιμασία γευμάτων και παρασκευή καφέ ή τσαγιού. Με αυτόν τον τρόπο, τα τρόφιμα και τα ποτά σας έχουν πολύ καλύτερη γεύση, ενώ είστε ήσυχοι ότι αυτό που τρώτε και πίνετε είναι απαλλαγμένο από δυνητικά επιβλαβείς ουσίες.

10. Υγιέστερα κατοικίδια και φυτά

Το φιλτράρισμα του νερού δεν ωφελεί μόνο εσάς, αλλά και τα κατοικίδια και τα φυτά σας. Όταν προσφέρετε στα κατοικίδιά σας καθαρό νερό, μειώνετε τον κίνδυνο έκθεσής τους σε ρύπους που μπορεί να βλάψουν την υγεία τους. Επίσης, το πότισμα των φυτών σας με φιλτραρισμένο νερό προλαμβάνει την ενδεχόμενη καταστροφή τους από επιβλαβείς ουσίες που εισέρχονται στην παροχή του νερού.

Όπως μπορείτε να δείτε, το φιλτράρισμα του νερού είναι ένα σημαντικό βήμα προς έναν υγιεινότερο τρόπο ζωής.

Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2310 383 588 ή στο 210 27 55 681.

Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

Εναλλακτικά μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας παρακάτω και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν:

  Όνομα (υποχρεωτικό)

  Email (υποχρεωτικό)

  Θέμα

  Λίγα λόγια για τον αρθρογράφο

  Γιώργος Μαργιώλος - Primato Hellas

  Ο Γιώργος Μαργιώλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης. Μιλάει άριστα την αγγλική γλώσσα και (όχι τόσο άριστα) την γερμανική.

  Έχει εκτελέσει καθήκοντα Project Manager στο τμήμα Μάρκετινγκ της Avery Dennison – Fastener Division στην Αγγλία. Εκεί, το βασικό του project ήταν να επαναπροωθήσει τα προϊόντα της εταιρίας σε νέες εφαρμογές ώστε να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο ο κόσμος ήταν πιο εξοικειωμένος με τα φίλτρα νερού, του γεννήθηκε η αγάπη για τα φίλτρα νερού που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, μειώνουν τη χρήση πλαστικών εμφιαλωμένων μπουκαλιών και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

  Από το 2008 και μετά, έχει δημοσιεύσει πάνω από 300 άρθρα μοναδικού εκπαιδευτικού και ενημερωτικού περιεχομένου πάνω στα φίλτρα νερού και τις νέες τεχνολογίες επεξεργασίας νερού.

  Κατά καιρούς, πανεπιστήμια και διδακτορικοί φοιτητές ζητούν να χρησιμοποιήσουν τα άρθρα του Γιώργου Μαργιώλου στις εργασίες τους λόγω της ποιότητας και μοναδικότητας τους.