Φίλτρο νερού μείωσης αρσενικού για συσκευές AquaCera® CFA510S

///Φίλτρο νερού μείωσης αρσενικού για συσκευές AquaCera® CFA510S

Φίλτρο νερού μείωσης αρσενικού για συσκευές AquaCera® CFA510S

39.00

Η φυσική υψηλή συγκέντρωση αρσενικού σε κατώτερα στρώματα του εδάφους έχει συχνά ως αποτέλεσμα τη μόλυνση των υπόγειων υδάτων, ένα πρόβλημα που πολλές χώρες καλούνται να αντιμετωπίσουν, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Το ανταλλακτικό αυτό φίλτρο μειώνει την ποσότητα του αρσενικού στο νερό και είναι κατάλληλο για όλες τις συσκευές AquaCera®.

Κωδικός προϊόντος: AquaCera® CFA510S Κατηγορία:

Περιγραφή

  • Περιέχει ισχυρή ανιοντική ρητίνη (ρητίνη ανταλλαγής ιόντων) που μειώνει την ποσότητα αρσενικού στο νερό.
  • Ταιριάζει σε όλες τις συσκευές AquaCera®.

 

Σημαντικές πληροφορίες:

Η φυσική υψηλή συγκέντρωση αρσενικού σε κατώτερα στρώματα του εδάφους έχει συχνά ως αποτέλεσμα τη μόλυνση των υπόγειων υδάτων. Για παράδειγμα, η μόλυνση στο Δέλτα του Γάγγη με αρσενικό προκάλεσε εκετταμένη δηλητηρίαση σε έναν τεράστιο ποσοστό του τοπικού πληθυσμού. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2007, η δηλητηρίαση του πόσιμου νερού από αρσενικό πιθανότατα επηρεάζει πάνω από 137 εκατομμύρια άνθρωποι σε περισσότερες από 70 χώρες. Το πρόβλημα της μόλυνσης των υδάτων από αρσενικό έγινε ευρύτερα γνωστό μετά την εκτεταμένη δηλητηρίαση του νερού στο Μπαγκλαντές, ωστόσο πολλές χώρες καλούνται να το αντιμετωπίσουν

Έχουν καταγραφεί περίπου 20 σοβαρά περιστατικά καταρροϊκής μόλυνσης των υπογείων υδάτων, από τα οποία τέσσερα έλαβαν χώρα στην Ασία, στην Ταϊλάνδη, στην Ταϊβάν και στην Κίνα, η οποία μάλιστα έχει χαρτογραφήσει τις περιοχές που έχουν μολυνθεί από αρσενικό. Στην Ελλάδα, έχει ανιχνευθεί αρσενικό στο πόσιμο νερό σε αρκετές περιοχές του Αξιού, της Χαλκιδικής, της Λάρισας, της Εύβοιας, της Κορινθίας, κ.α. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν θέσει ως όριο τα 10 μg/l (μικρογραμμάρια ανά λίτρο).

Το αρσενικό φθάνει στον άνθρωπο με τους παρακάτω τρόπους:

  • Μέσω της εξόρυξης μετάλλων: Το αρσενικό υπάρχει φυσικά στα πετρώματα, καθώς και σχεδόν σε όλα τα θειούχα ορυκτά χαλκού, μολύβδου και ψευδαργύρου, ενώ συνοδεύει τα μέταλλα αυτά στις διαδικασίες εξόρυξης.
  • Λόγω ηφαιστειογενών δράσεων.
  • Με τη σήψη της φυσικής ύλης.
  • Με την καύση κάρβουνου και πετρελαίου από τον άνθρωπο.
  • Μέσω των λιπασμάτων και των παρασιτοκτόνων.

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Φίλτρο νερού μείωσης αρσενικού για συσκευές AquaCera® CFA510S”