Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε το τελευταίο μοντέλο της Doulton, το Φίλτρο Νερού Άνω Πάγκου Doulton FiltAdapt. Ας ξεκινήσουμε πρώτα από την εξωτερική του εμφάνιση. Η Doulton θέλοντας να ανανεώσει το πολύ επιτυχημένο φίλτρο Doulton ICP, που είναι ένα φίλτρο νερού άνω πάγκου σχετικά χοντροκομμένο, λάνσαρε πριν ένα μήνα το Filtadapt. Προς το παρόν βγαίνει σε κόκκινο και σε μπεζ, που η Doulton ονομάζει Pebble, σύντομα όμως θα βγει και σε μαύρο και σε γκρι.

Φίλτρο νερού Doulton ICP

Αυτό είναι ένα πολύ παλιό μοντέλο της Doulton, το ICP. Πούλησε αρκετά σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά ήρθε ο καιρός για μία ανανέωση

Η συσκευή όπως και τα ανταλλακτικά φίλτρα κατασκευάζονται παραδοσιακά στην Αγγλία. Η Doulton πουλάει τα πλαστικά μέρη σαν ανταλλακτικά, κάτι που σημαίνει ότι εάν βαρεθείτε το χρώμα του φίλτρου, τότε μπορείτε πολύ εύκολα να αλλάξετε χρώμα απλά αγοράζοντας τα αντίστοιχα πλαστικά. Όλα τα χρώματα είναι υπέροχα αν και θα θέλαμε να δούμε ένα ολόλευκο φίλτρο ή ακόμα και ένα φίλτρο από ανοξείδωτο ατσάλι. Φυσικά κάτι τέτοιο θα ανέβαζε σημαντικά το κόστος αλλά η αλήθεια είναι ότι θα ήταν πολύ όμορφο.

Σε αυτή τη συσκευή η Doulton εφάρμοσε μία νέα λειτουργία. Η βρύση από την οποία τρέχει το φιλτραρισμένο νερό μπορεί να περιστρέφεται πλήρως, δηλαδή 360 μοίρες. Έτσι, δεν χρειάζεται πάντα το φίλτρο να κοιτάει προς το νιπτήρα. Αυτό έχει πολλές πρακτικές χρήσεις όπως για παράδειγμα εάν θέλετε να βάλετε ένα ποτήρι νερό αλλά ο νιπτήρας είναι γεμάτος από άπλυτα πιάτα.

Doulton FIltAdapt κόκκινο

Αυτό είναι το φίλτρο νερού Doulton Filtadapt σε κόκκινο χρώμα. Το επάνω μέρος, από όπου τρέχει το φιλτραρισμένο νερό, περιστρέφεται πλήρως.

Η Primato Hellas είναι επίσημος διανομέας των φίλτρων νερού Doulton στην Ελλάδα, έτσι και αυτό το φίλτρο διαθέτει εγγύηση 10 ετών για τη συσκευή και 5 ετών για τον διανομέα. Προφανώς είναι πάντα πολύ σημαντικό να υπάρχει μεγάλη εγγύηση από τον αντιπρόσωπο καθώς δίνει μία ασφάλεια στον καταναλωτή ότι αυτό που αγοράζει είναι πάνω από όλα ποιοτικό και αντέχει στον χρόνο.

Όπως σε όλα τα φίλτρα νερού που τοποθετούνται πάνω στον πάγκο της κουζίνας, έτσι και σε αυτό το φίλτρο, δεν χρειάζεται υδραυλικός για την εγκατάσταση. Αρκεί να δείτε το βίντεο του αντιπροσώπου που παραθέτουμε πιο κάτω για να καταλάβετε πόσο εύκολο συνδέεται στη βρύση της κουζίνας σας..

Σε αυτή τη συσκευή δεν ταιριάζουν τα κλασσικά ανταλλακτικά της Doulton. Αυτή η συσκευή έρχεται εργοστασιακά με το φίλτρο Doulton M-12 UltraCarb που διαφέρει σε σχέση με τα υπόλοιπα φίλτρα της Doulton ως προς το βίδωμά του. Δηλαδή σε αυτή τη συσκευή μπορούν να βιδώσει η σειρά ανταλλακτικών φίλτρων M-12. Προς το παρόν η Doulton έχει βγάλει μόνο το M-12 UltraCarb αλλά με τον καιρό θα βγάλει και τα υπόλοιπα όπως για παράδειγμα το M-12 UltraCarb SI που έχει την επιπλέον λειτουργία να αφαιρεί τα άλατα ή το M-12 SuperCarb που είναι λίγο πιο οικονομικό και συνίσταται για νερό με πολύ πιο απλά προβλήματα. Ο λόγος που αυτή η συσκευή έχει διαφορετικό βίδωμα στα ανταλλακτικά είναι ότι έχει λίγο διαφορετική τεχνολογία λόγω του γεγονότος ότι περιστρέφεται το βρυσάκι της. Έπρεπε  δηλαδή να είναι ένα φίλτρο που ταιριάζει με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής.

Ανταλλακτικό φίλτρο M-12 UltraCarb

Στην εικόνα φαίνεται πώς λειτουργεί το ανταλλακτικό φίλτρο M-12 UltraCarb. Το νερό περνάει από κεραμικό υλικό (πορσελάνη) και στη συνέχεια περνάει από πεπιεσμένο ενεργό άνθρακα διαπερατότητας 0,2 micron.

Έχοντας μπροστά μας αυτό το φίλτρο, μπορούμε να σας βεβαιώσουμε ότι αποτελεί μία φρέσκια ανάσα στα φίλτρα νερού και μία τελείως διαφορετική ματιά στο πώς βλέπουμε τα συνήθως ογκώδη φίλτρα άνω πάγκου. Κάθεται όμορφα στον πάγκο της κουζίνας μας και φυσικά χαιρόμαστε που η ποιότητα του ανταλλακτικού φίλτρου παραμένει στην κορυφή.

Στη συσκευή αυτή ταιριάζουν διάφορα ανταλλακτικά φίλτρα. Μπορείτε να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει περισσότερο στο πρόβλημα που έχει το νερό της περιοχής σας.
Φυσικά τα φίλτρα διαθέτουν πιστοποιήσεις NSF / ANSI Πρότυπο 42 & 53, WRAS, CSTB.

Δείτε τις τιμές των φίλτρων νερού που διανέμει η Primato Hellas