Το νερό είναι μία πολυτέλεια στις ΗΠΑ, αν λάβουμε υπόψιν μας ότι ένας στους εννιά ανθρώπους στη γη δεν έχουν καθημερινή πρόσβαση σε καθαρό και πόσιμο νερό. Μάλιστα, περίπου το 98% του πληθυσμού των ΗΠΑ έχουν όντως πρόσβαση σε καθαρό νερό. Την ίδια στιγμή, το δεύτερο σε πωλήσεις υγρό στις ΗΠΑ είναι το εμφιαλωμένο νερό. Παρόλο που έχουμε πρόσβαση σε καθαρό νερό και σε συστήματα φιλτραρίσματος νερού, συνεχίζουμε να δίνουμε δουλειά στις εταιρίες εμφιάλωσης νερού. Οι Αμερικάνοι αγοράζουν περίπου 30 δισεκατομμύρια μπουκάλια νερού το χρόνο και ακόμα πιο καταδικαστικό είναι το γεγονός ότι πετούν 2,5 εκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια την ώρα. Πώς λοιπόν θα ισορροπήσουμε τη ζυγαριά μεταξύ καθαρού νερού και πεταμένου πλαστικού?

Για να καταλάβετε καλύτερα πόσο εξωφρενική είναι η βιομηχανία των εμφιαλωμένων μπουκαλιών, σκεφθείτε ότι το 2012, η βιομηχανία πούλησε περίπου 10 δισεκατομμύρια γαλόνια νερού (37,8 δισεκατομμύρια λίτρα) κερδίζοντας περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια Αμερικής.

βρύση που τρέχει νερό

Η καλύτερη λύση μέχρι τώρα είναι τα φίλτρα νερού. Έτσι εξοικονομούμε πλαστικό που συνήθως πετιέται στα σκουπίδια και σπάνια ανακυκλώνεται

Αυτό το νερό μπορεί να είναι 2000 φορές ακριβότερο από ότι το νερό που παίρνουμε από τη βρύση μας, παρόλο που αρκετές μάρκες, απλά φιλτράρουν και εμφιαλώνουν το νερό του δικτύου. Πολλές μάρκες παίρνουν νερό από περιοχές που ταλαιπωρούνται από την ξηρασία.

Όλα αυτά τα θέματα θα μπορούσαν να αποφευχθούν εάν μειώσουμε την κατανάλωση των εμφιαλωμένων μπουκαλιών και μείνουμε στο νερό του δικτύου μας. Βέβαια, αρκετοί είναι σκεπτικοί σε ότι αφορά την ποιότητα του νερού, τη γεύση και τη μυρωδιά του. Η απλούστερη λύση σε αυτό είναι το φίλτρο νερού. Ένα απλό φίλτρο νερού στη βρύση σας, μπορεί να εξοικονομήσει 300 πλαστικά μπουκάλια νερού.

Ένα φίλτρο νερού είναι μία τέλεια λύση που μπορεί να εξισορροπήσει το ποσοστό των εμφιαλωμένων μπουκαλιών που παράγεται, τί γίνεται όμως με τα ίδια τα φίλτρα νερού; Μήπως απλά αντικαθιστούμε το ένα σύστημα με ένα άλλο που είναι ακόμα πιο δύσκολο να ανακυκλώσουμε; Παρόλο που μειώνουν σημαντικά την ανάγκη για πλαστικά εμφιαλωμένα μπουκάλια, ο ενεργός άνθρακας και το πλαστικό περίβλημα είναι μία πρόκληση αναφορικά με την ανακύκλωσή τους σε επίπεδο δήμου.

Βέβαια, αν θυμάται κανείς να ανακυκλώνει το φίλτρο του που συνήθως χρειάζεται αντικατάσταση μία φορά το χρόνο, τότε πρακτικά εκμηδενίζει την ανάγκη πλαστικού για την κατανάλωση νερού. Όπως και να χει, τα φίλτρα νερού, αποτελούν μέχρι και σήμερα τον ασφαλέστερο και πιο υγιεινό τρόπο για να πίνουμε φρέσκο και καθαρό νερό.

Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2310 383 588 ή στο 210 27 55 681.

Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

Εναλλακτικά μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας παρακάτω και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν:

    Όνομα (υποχρεωτικό)

    Email (υποχρεωτικό)

    Θέμα

    Λίγα λόγια για τον αρθρογράφο

    Γιώργος Μαργιώλος - Primato Hellas

    Ο Γιώργος Μαργιώλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης. Μιλάει άριστα την αγγλική γλώσσα και (όχι τόσο άριστα) την γερμανική.

    Έχει εκτελέσει καθήκοντα Project Manager στο τμήμα Μάρκετινγκ της Avery Dennison – Fastener Division στην Αγγλία. Εκεί, το βασικό του project ήταν να επαναπροωθήσει τα προϊόντα της εταιρίας σε νέες εφαρμογές ώστε να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο ο κόσμος ήταν πιο εξοικειωμένος με τα φίλτρα νερού, του γεννήθηκε η αγάπη για τα φίλτρα νερού που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, μειώνουν τη χρήση πλαστικών εμφιαλωμένων μπουκαλιών και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

    Από το 2008 και μετά, έχει δημοσιεύσει πάνω από 300 άρθρα μοναδικού εκπαιδευτικού και ενημερωτικού περιεχομένου πάνω στα φίλτρα νερού και τις νέες τεχνολογίες επεξεργασίας νερού.

    Κατά καιρούς, πανεπιστήμια και διδακτορικοί φοιτητές ζητούν να χρησιμοποιήσουν τα άρθρα του Γιώργου Μαργιώλου στις εργασίες τους λόγω της ποιότητας και μοναδικότητας τους.